[U OKU KAMERE] Liburnijsko zaleđe obavijeno snijegom, padaline nas očekuju i u nastavku tjedna

Autor: Marina Pauletić 03.12.2023

Ako planirate uživati u zimskim radostima, ne zaboravite na zimsku opremu u vašem vozilu.

Mune – Brojni viši dijelovi Hrvatske jutros su se probudili pod bijelim pokrivačem pa se tako osim Učke zabijelilo i liburnijsko zaleđe. U nastavku dana ne očekuju nas padaline, ali će zato puhati olujna bura s orkanskim udarima pa je za riječku regiju te Kvarner i Kvarnerić upaljen narančasti meteoalarm.

DHMZ za sutra prognozira većinom sunčano u hladno jutro, a zatim postupno naoblačenje sa zapada. U noći na utorak će na sjevernom Jadranu padati kiša, a u Gorskoj Hrvatskoj i snijeg. Vjetar slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura u slabljenju i okretanju na jugo i južni vjetar, najprije na sjeveru. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -2, na moru od -1 do 5 °C. Najviša dnevna od 1 do 5, na Jadranu od 8 do 12 °C.

Podsjećamo vozače da na put i uživanje u snježnim radostima ne kreću bez zimske opreme. Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima razmočenog snijega. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima, piše HAK. Prilagodite brzinu kretanja uvjetima na cesti!

A sada pogledajte prekrasne kadrove snimljene u Munama koje jutros izgledaju poput najljepše zimske razglednice.

Više sa portala poduckun.net ...