[U OKU KAMERE] Na fakultetu u Iki održana svečana promocija turističkih vodiča

Autor: Nikola Cvjetović 31.03.2023

Turistički vodič nije samo ambasador destinacije koju predstavlja već i pružatelj informacija i izvor znanja; mentor i učitelj; domaćin i motivator...

Ika - I u akademskoj godini 2022. /2023. na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu se nastavila tradicija održavanja Seminara za turističke vodiče duga čak 25 godina. Jučer je u prostorijama Fakulteta održana svečana promocija na kojoj su uz ugodno druženje svi polaznici imali priliku sudjelovati u obraćanju doc. dr.sc. Romane Lekić gdje je naglasila da vodič nije samo ambasador destinacije koju predstavlja već i pružatelj informacija i izvor znanja; mentor i učitelj; domaćin i motivator. Nakon službenog dijela polaznici i gosti imali su priliku uživati u ugodnom druženju, umrežavanju te u razmjeni iskustava s prodekanicom za poslovne odnose Fakulteta izv. prof. dr. sc Elenom Rudan, voditeljicom programa za turističke vodiče dr. sc. Alenkom Šuljić Petrc i tajnicom programa Jasnom Lasinger Silađev, mag.oec.

Podsjetimo, još od 1997. godine edukacije turističkih vodiča i voditelje poslovnica odlikuju se kvalitetom predavanja i prezentiranju praktičnih iskustava u čijem procesu su većim dijelom uključeni profesori Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Ministarstva turizma, UHPA-e, Udruge turističkih vodiča i drugi. Ovaj je seminar i dalje nastavlja biti zaštitnim znakom cjeloživotnog akreditiranog programa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu čija se tradicija nastavila u novom i suvremenijem obliku uz dodatne sadržaje kako bi se pratili trendovi tržišta. U ovom ciklusu upisana su 23 polaznika koji su uspješno završili program te su stekli uvjete za izdavanje licence. Osim obaveznog i izbornog dijela seminara, polaznici su kroz terensku nastavu imali prilike primijeniti stečena znanja pod mentorstvom dugogodišnjeg vodiča Nikole Špehara.

Više sa portala poduckun.net ...