[U OKU KAMERE] Održan Forum održive gastronomije

Autor: Nikola Cvjetović 29.06.2022

Nakon okruglog stola u dvorištu fakulteta održan je Eko sajam čijom se organizacijom Udruga Žmergo bavi već 12. godina...

Ika - Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija održan je okrugli stol pod nazivom 'Forum održive gastronomije', a povod održavanju je bio Dan održive gastronomije koji se obilježava 18. lipnja i to od 2017. godine. Okrugli stol su zajednički organizirali Liburnia Riviera Hoteli d.d., Turistička zajednica Kvarnera, Udruga Žmergo i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

O problematici održive gastronomije te o prednostima korištenja ekološki uzgojenih, sezonskih i lokalnih namirnica u pripremi jela zatim o važnosti promocije i edukacije o održivoj gastronomiji raspravljali su sljedeći panelisti: Irena Peršić Živadinov iz Turističke zajednice Kvarner, Domijan Mršić iz Liburnia Riviera Hotela d.d., Greta Krešić i Slobodan Ivanović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Helena Traub iz Udruge Žmergo, Zdravko Tomšić – chef konzultant te Mladen Brajan iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije. Zanimljivu panel raspravu vodio je Edi Prodan.

Nakon okruglog stola u dvorištu fakulteta održan je Eko sajam čijom se organizacijom Udruga Žmergo bavi već 12. godina, a svoje su proizvode predstavili ekološki certificirani proizvođači: OPG Mićić – med, OPG Vučemilović – lavanda, Hortiriviera d.o.o. - sredstva za cišćenje, OPG Hujić - voće i povrće i OPG Loboda - voće i povrće i sokovi. Cijeli događaj upotpunio je domjenak u skladu s održivom gastronomijom kojeg je realizirala Liburnia Riviera Hoteli d.d.

Više sa portala poduckun.net ...