[U OKU KAMERE] Održana svečana promocija polaznika seminara za turističke vodiče

Autor: Nikola Cvjetović 07.05.2022

I ove godine se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu nastavila tradicija održavanja Seminara za turističke vodiče duga čak 25 godina.

Ika - Zanimanje turističkog vodiča uvijek se povezuje s brojnim putovanjima, poznavanju stranih jezika, široko znanje iz područja povijesti, umjetnosti i kulture. Dobar turistički vodič ambasador je zemlje čije destinacije predstavlja. To nije samo jedno od mnogih zanimanja u turizmu već poziv kojim se prenosi entuzijazam, dojam, običaj i kultura jedne zemlje. Dinamičnost ovog poziva, protkana raznolikim znanjima o svemu što bi svakog turista moglo zanimati, nudi bezbroj mogućnosti.

I ove godine se na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu nastavila tradicija održavanja Seminara za turističke vodiče duga čak 25 godina.

- Od 1997. godine edukacije turističkih vodiča i voditelje poslovnica odlikuju se kvalitetom predavanja i prezentiranju praktičnih iskustava u čijem procesu su većim dijelom uključeni profesori Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Ministarstva turizma, UHPA-e, Udruge turističkih vodiča i drugi. Ovaj je seminar početkom veljače 2022. godine nastavio biti zaštitnim znakom cjeloživotnog akreditiranog programa našeg Fakulteta čija se tradicija nastavila u novom i suvremenijem obliku. Upisana su 24 polaznika koji su uspješno završili program te su stekli uvjete za izdavanje licence. Osim obaveznog i izbornog dijela seminara, polaznici su kroz terensku nastavu imali prilike primijeniti stečena znanja pod mentorstvom dugogodišnjeg vodiča Nikole Špehara. Zajedno su posjetili obalnu Istru, otok Krk, Opatiju, Rijeku, Trsat i nacionalni park Plitvička jezera, istaknuto je na svečanoj promociji koje je održana prekjučer u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Uz ugodno druženje svi polaznici imali su priliku sudjelovati u panel raspravi s gošćom Jelenom Holenko Pirc na temu Izazovi ponude Gorskog kotare na turbulentnom tržištu i novi trendovi turističkog vođenja. Tijekom rasprave polaznicima se pokušao približiti te dati uvid u stanje na tržištu i načine kako se najbolje istaknuti, postati prepoznatljiv i samim time uspješniji u odabranom zanimanju.

Nakon službenog dijela polaznici i gosti imali su priliku uživati u ugodnom druženju, umrežavanju te u razmjeni iskustava s dekanicom Fakulteta prof.dr.sc Sandrom Janković, prodekanicom za poslovne odnose izv.prof. dr.sc. Elenom Rudan, voditeljicom programa za turističke vodiče dr.sc. Alenkom Šuljić Petrc i tajnicom programa Jasnom Lasinger Silađev, mag.oec.

Više sa portala poduckun.net ...