[U OKU KAMERE] Učenici Ugostiteljske škole izvrsni na natjecanju u Splitu

Autor: Nikola Cvjetović 07.12.2022

Od 5. do 9. prosinca u sklopu AEHT naši učenici u pratnji profesorica Miljević i Gligora sudjeluju u Christmas in Europe koje se održava u gradu Termoli na jugu Italije. Prezentiraju naš RCK, grad Opatiju i našu Primorsko –goransku Županiju kroz naše proizvode, kuhanju i kulturu.

Opatija – Nedavno je u Splitu, u sklopu Enter konferencije, održano natjecanje Match Race gdje se natjecalo šest Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Naša učenica Petra Milijević u pratnji svoje mentorice Aleksandre Miljević natjecala se u finalu Match Race - Paint the Cocktail i osvojila zlatnu medalju kao poklon dobila set za koktele. Učenik Josip Horaček u finalu Match Race - Scale the Waste u paru s učenikom splitske škole u pratnji mentorice Ljiljane Mikinac osvojio je zlatnu medalju i kao poklon set profesionalnih noževa. Učenik Marino Blagojević u disciplini Match Race - Sustainable Tourism u pratnji mentorice Majde Šimunić osvojio je drugo mjesto. Učenik Marko Maratović u disciplini Match Race - Scale the Waste osvojio je treće mjesto u paru s učenikom iz Pule u pratnji mentorice Ljiljane Mikinac. Učenica Paola Petković u Match Race - Paint the Cocktail osvojila je osmo mjesto u pratnji mentorice Aleksandre Miljević. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima, poručila je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole.

Također, od 5. do 9. prosinca u sklopu AEHT naši učenici u pratnji profesorica Miljević i Gligora sudjeluju u Christmas in Europe koje se održava u gradu Termoli na jugu Italije. Prezentiraju naš RCK, grad Opatiju i našu Primorsko –goransku Županiju kroz naše proizvode, kuhanju i kulturu.

Više sa portala poduckun.net ...