[U OKU KAMERE] Uspješno okončana četvrta mala planinarska škola

Autor: Nikola Cvjetović 09.05.2022

Kao i prethodnih godina, glavni je cilj bio upoznati djecu na njima primjeren način s osnovama planinarstva te ih podučiti ispravnu odnosu prema prirodi.

Učka - Prigodnom svečanošću u Centru za posjetitelje “Poklon” na Učki jučer je okončana četvrta mala planinarska škola Planinarskog društva “Opatija”. Školu je uspješno završilo 29-ero djece većinom u dobi između 9 i 12 godina, a polaznici su stekli osnovna znanja o povijesti planinarenja, planinarskoj opremi, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te su bili upoznati s osnovama penjanja i speleologije.

Kao i prethodnih godina, glavni je cilj bio upoznati djecu na njima primjeren način s osnovama planinarstva te ih podučiti ispravnu odnosu prema prirodi. Pretežiti dio aktivnosti održavao se na otvorenom na području Učke. Škola je obuhvatila osam jednodnevnih izleta, od čega jedan i vlakom u Fužine, dok je veliko finale održano protekli vikend kada su mali planinari prespavali u planinarskom domu na Učki, kojim organizatori male škole i upravljaju.

Igor Eterović, voditelj male planinarske škole i pročelnik Vodičke sekcije Planinarskog društva “Opatija”, održao je prezentaciju o ovogodišnjim aktivnostima male škole te je čestitao polaznicima i zahvalio roditeljima na iskazanom povjerenju. Škola je organizirana po programu Hrvatskog planinarskog saveza za male planinarske škole uz potporu Grada Opatije, Javne ustanove “Park prirode Učka” i Istarskog planinarskog saveza.

Više sa portala poduckun.net ...