[U OKU KAMERE] Vatrogasne snage Liburnije pojačane s deset dobrovoljnih vatrogasaca

Autor: Nikola Cvjetović 01.05.2023

– Polaznici ovih tečajeva su najčešće članovi mladeži dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji sada pune ili su napunili 18 godina starosti, te time ispunjavaju uvjet starosne dobi za sudjelovanje u intervencijama gašenja požara, istaknuo je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Igor Ravnić.

Šapjane - Vatrogasne snage Područne vatrogasne zajednice Liburnije od jučer su jače za deset operativnih dobrovoljnih vatrogasaca. Naime, danas je u Vatrogasnom vježbovnom centru Šapjane održan završni ispit za polaznike programa osposobljavanja za vatrogasce DVD-a, koji je započeo 17. travnja. Tijekom dva tjedna održavanja, vatrogasci i vatrogaskinje odradili su 74 nastavna sata, od čega 34 sata teorijske nastave i 40 sati praktičnih vježbi. Predavanja i vježbe održavali su im predavači iz Javne vatrogasne postrojbe Opatija, a na završnoj vježbi novi su vatrogasci morali praktički primijeniti novostečena znanja o gašenju požara, te je svih deset polaznika uspješno okončalo vježbu, a to su David Zeoli (DVD Opatija), Emanuela Peruč, Dalibor Brubnjak, Marko Križman (DVD Učka), Nensi Juričić, Ines De Bona, Nina Jurčić, Ema Šustar, Katarina Pavičić, Ana-Marija Afrić (DVD Kras, Šapjane).

Završnoj vježbi prisustvovali su i županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac te zapovjednik područne vatrogasne zajednice Liburnije i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Igor Ravnić. U svojem obraćanju polaznicima izrazili su zadovoljstvo pokazanim, te novim dobrovoljnim vatrogascima zaželjeli puno uspjeha u radu.

– Polaznici ovih tečajeva su najčešće članovi mladeži dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji sada pune ili su napunili 18 godina starosti, te time ispunjavaju uvjet starosne dobi za sudjelovanje u intervencijama gašenja požara. Kroz ovaj tečaj stekli su znanja i vještine potrebne vatrogascima na intervencijama gašenja požara. Izuzetno smo zadovoljni odazivom članova DVD-a s područja Liburnije, konkretno, na ovom su tečaju sudjelovali članovi DVD-a Kras-Šapjane, DVD-a Opatija i DVD-a Učka, rekao je zapovjednik Ravnić i najavio kako će polaznici dobiti Uvjerenja o osposobljenosti za vatrogasce na svečanosti povodom dana svetog Florijana, koja će se održati 4. svibnja 2023. u Mošćeničkoj Dragi.

Područna vatrogasna zajednica Liburnije najavljuje kako će se toga dana u crkvi sv. Marine u Mošćeničkoj Dragi održati sveta misa s početkom u 18 sati, a nakon čega će na rivi biti upriličena prigodna svečanost. Osim novih dobrovoljnih vatrogasaca koji su tečaj završili danas, uvjerenja će tada primiti i 11 novih voditelja vatrogasne mladeži s područja Liburnije, koji su Tečaj za osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži u Šapjanama završili ranije ovog mjeseca.

Više sa portala poduckun.net ...