[U OKU KAMERE] Završena sanacija stare zgrade vrtića u Lovranu

Autor: Nikola Cvjetović 04.12.2022

Vrijednost sanacije iznosila je 363.255,69 kuna...

Lovran - Nakon dva mjeseca intenzivnih radova na sanaciji stare zgrade Dječjeg vrtića u Lovranu, sanirane su pukotine na zapadnom i južnom zidu zgrade koje su nastale slijeganjem temelja uslijed dugogodišnjeg ispiranja sitnih čestica ispod zgrade.

- Kako se radilo o pukotinama u prostorijama koje svakodnevno koriste djeca koja pohađaju vrtić, u kratkom vremenu je izrađen projekt sanacije te se pristupilo izvođenju novih armiranobetonskih temelja s vanjske strane zgrade i armiranobetonske temeljne ploče unutar objekta u prostoru blagovaonice. Njihovim povezivanjem zaustavilo se daljnje slijeganje vrtića. Tijekom radova blagovaonica je izmještena na hodnik do završetka radova, a po izvedbi AB ploče, postavljene su keramičke pločice te je blagovaonica u potpunosti ofarbana nježnim pastelnim bojama po izboru djelatnika vrtića. Pukotine nastale na zidovima unutar prostorija vrtićkih skupina, su injektirane i sanirane, poručili su iz općine Lovran te dodalo da ukupna vrijednost sanacije iznosi 363.255,69 kn.

- Ovim putem se zahvaljujemo vodstvu Dječjeg vrtića vrtića na suradnji i zajedničkom trudu da se radovi izvedu, domarima Dječjeg vrtića koji su uz izvođače radova odradili značajan dio posla u vezi farbanja, odgajateljicama koje su radile u otežanim uvjetima te spremačicama koje su se svaki dan potrudile da vrtić bude čist i da ni najmanje ne sliči na gradilište. Također, zahvala roditeljima na strpljenju kao i ravnateljici, djelatnicima i učenicima OŠ Viktor Car Emin Lovran koji su imali razumijevanja zbog radova koji su se odvijali na pristupnoj cesti škole. Radovi su izvedeni na vrijeme da i u vrtiću krene blagdansko raspoloženje, dodali su iz općine Lovran.

Više sa portala poduckun.net ...