[U OKU UKAMERE] Održana izvanredna skupština: Lovranska lantina u novu godinu s novim vodstvom

Autor: Radovan Trinajstić 08.12.2022

Kroz raspravu nadopunjen je plan i program rada i aktivnosti za 2023.godinu čiji sadržaji imaju za cilj da svojim novinama obogate aktivnost "Lovranske lantine".

Lovran - Slaveći blagdan Sv. Nikole , članovi lovranske Udruge "Lovranska lantina" u svojim prostorijama upriličili su okupljanje i druženje svojih članova. Susret je iskorišten kako bi se održala Izvanredna godišnja Skupština koja je započeta minutom šutnje povodom nedavno premilog dugogodišnjeg člana Damira Brusa. Sadašnji predsjednik Toni Družeta na početku je ukratko kroz izvještaj upoznao članove s ostvarenim rezultatima i aktivnostima Udruge tijekom 2022. godine.

Pohvala je upućena članstvu na uspješno organiziranoj tradicionalnoj 13. regati tradicijskih barki na jedra "Nino Gasparinic " u Lovranu kao i sudjelovanje članova na 19 regata tradicijskih barki na jedra širom Kvarnera i Jadrana, od Istre do Dalmacije. Kroz raspravu nadopunjen je plan i program rada i aktivnosti za 2023.godinu čiji sadržaji imaju za cilj da svojim novinama obogate aktivnost "Lovranske lantine". Nakon razrješenja sastava dosadašnjih tijela upravljanja Udruge prihvaćen je njihov novi sastav.

Upravni odbor čine Toni Družeta, predsjednik, Raimond Randi, dopredsjednik, Stanko Iskra , Mauro Tessitori i Željko Darišić. U Nadzorni odbor izabrani su Ivo Kesten, predsjednik, Valter Tripar i Branko Marinović, te likvidator Željko Petričić. Dužnost tajnika povjerena je Vesni Petričić dok Stegovni sud čine : Lučano Lippe, Marino Zrinšćak i Milutin Kinkela. Za predstavnika Lovranske lantine u Koordinaciju udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorstva, ribarstva i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre izabran je Raimond Randi. Zbog svojih zdravstvenih poteškoća, prisutnima se prigodnim riječima zahvalio na višegodišnjoj suradnji i radu dosadašnji predsjednik Ivica Grbac. U nastavku ovog druženja članovi Lovranske lantine u blagdanskoj atmosferi uz prigodni domjenak zajedno su proveli ovo okupljanje.

Više sa portala poduckun.net ...