U ponedjeljak 158. „Zeleni Kastav“, izlaže i Udruga TRIJA iz Kastva

Autor: Marina Pauletić 09.12.2023

Foto: arhiva

Uz sve to, posjetitelji će moći uživati i u kuhanom vinu.

Kastav - U ponedjeljak, 11. prosinca u vremenu od 14 do 18 sati održat će se 158. „Zeleni Kastav“ u predblagdanskom ugođaju uz kuhano vino.

Organizatori imaju i dva iznenađenja – s njima će biti Udruga TRIJA iz Kastva i jedna posebna djevojčica iz Opatije – Bella.
Udruga TRIJA bavi se revitalizacijom kulturne baštine kroz razne projekte za djecu i mlade - obuka djece turističkih vodiča za razgled Kastva pod njihovim vodstvom, te organizacija radionica na temu kulturne baštine i dječjeg poduzetništva. U ponudi na sajmu imati će „zapesnice“ koje su vrlo zgodan prigodni blagdanski poklon, a moći ćete porazgovarati i saznati sve vezano uz ovaj njihov proizvod koji je vezan uz tradiciju / kulturnu baštinu Kastva i okolice.

Bella je djevojčica iz Opatije koja obožava heklati. Heklanjem izrađuje razne „dječje likove“ koje ćete moći razgledati na sajmu te kupiti po principu „predložene donacije“. Ali to nije sve, Bella će pola prikupljenih sredstava utrošiti za kupnju materijala za heklanje, a drugu polovicu darovat će djeci Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu .

Dakako, na sajmu će biti i bogata ponuda kozjih, ovčjih i kravljih sireva, skute, jogurta, kravljeg mlijeka i sirutke, svježeg BIO mesa koje možete naručiti, suhomesnatih prerađevina, kokošjih jaja, meda, špinata, blitve, raštike, kelja, suhih smokava, salata, korabe, mrkve, cikle, batata, krumpira, raznih brašna i gotovih mješavina za kruh, korijena celera i peršina s listom, oraha, marmelada, povrtnih namaza i ukiseljene zimnice, kiselog kupusa, beskvasnog kruha, savijača, muffina, gigantskih keksa od slanutkovog brašna koji ne sadrže gluten, pasirane rajčice, octeva, jabuka, mandarina, naranči, limuna i kiwia, hladno prešanih sokova agruma i pasteriziranih sokova i sirupa, ajvara i još mnogo delicija.

Uz sve to, posjetitelji će moći uživati i u kuhanom vinu.

Više sa portala poduckun.net ...