U Torinu održana prezentacija Kvarnera i Hrvatske

Autor: Marina Pauletić 27.05.2023

Cilj ovakvih prezentacija je održavati interes za destinaciju Kvarner, informirati agente o novostima te ih potaknuti da što više uključuju Kvarner u svoje programe.

Kvarner/Torino - Turistička zajednica Primorsko goranske županije je u suradnji sa Predstavništvom HTZ-a u Italiji 25. svibnja 2023. održala prezentaciju Kvarnera za talijanske turističke agente. Cilj ovakvih prezentacija je održavati interes za destinaciju Kvarner, informirati agente o novostima te ih potaknuti da što više uključuju Kvarner u svoje programe. Nastavno na prepoznatljivost regije Kvarner u regiji Piemonte te upoznavanja turističkih potencijala regije, ove jeseni će TZ PGŽ zajedno sa FIAVET Piemonte i Predstavništvom HTZ-a u Italiji organizirati studijsko putovanje agenata na Kvarner.

Na prezentaciji sudjelovala je i predsjednica Udruženja turističkih agencija FIAVET Piemonte Gabriella Aires koja je zahvalila na uspješnoj suradnji te pozvala agente da se prijave u što većem broju za putovanje na Kvarner. Inače, Fiavet Piemonte je regionalno Udruženje turističkih agencija koji broji gotovo 50-tak agencija.

- Italija je i dalje među našim najvjernijim tržištima, a samo prošle godine nas je posjetilo preko 200.000 Talijana koji su ostvarili gotovo milijun noćenja na Kvarneru što je za čak 78% više u odnosu na 2021. godinu. Velika prednost Kvarnera, posebice za talijansko tržište, je blizina i dostupnost, bogata eno-gastronomska ponuda koju talijanski gosti posebno cijene, te širok spektar zdravstvene ponude posebice u domeni dentalnih usluga. Osim dobre cestovne povezanosti, ove godine Kvarner s Italijom povezuju i 2 katamaranske linije: Liberty lines uvodi liniju na relaciji Trst - Mali Lošinj/Poreč/Rovinj, a s prometovanjem nastavlja i prijevoznik Gomo Viaggi koji je i za cijelo vrijeme pandemije plovio na relaciji Pesaro - Mali Lošinj i Novalja, rekla je direktorica županijske turističke zajednice dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Više sa portala poduckun.net ...