U Viškovu se nastavljaju radionice u sklopu EU projekta HALU BOOK

Autor: Marina Pauletić 29.11.2022

wp-content/uploads/2020/04/Sutra-s-radom-po%C4%8Dinje-Halubajska-zora.jpg

Sve radionice su u potpunosti besplatne.

Viškovo - U sklopu EU projekta „HALU BOOK – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo“ Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora nastavlja sa zanimljivim čitalačkim programima i u mjesecu prosincu kojima je cilj poticanje čitanja kod djece, mladih, nezaposlenih, osoba starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom. Pozivaju se svi postojeće sudionici te sve nove zainteresirane pripadnike spomenutih ciljanih skupina da se uključe u zanimljive čitateljske programe i u mjesecu prosincu. Sve radionice su u potpunosti besplatne.

„Čitateljska radionica 54+“ namijenjena je osobama od 54 godine i više. Radionica uključuje interaktivno komuniciranje s polaznicima, poticanje na čitanje i raspravu o pročitanoj knjizi te potiče na kvalitetno provođenje vremena na čitateljskim druženjima. Radionice će se održati 5., 15. i 19. prosinca od 15:30 do 17 sati.

Radionica „Mali čitateljski kutić“ namijenjena je djeci školskog uzrasta od 7 do 13 godina. Radionica uključuje interaktivno komuniciranje i poticanje djece na čitanje i podučavanje učenika kako pretraživati knjižni fond u knjižnicama i knjižarama, kako stvarati navike posjećivanja knjižnica itd. Djeca će se uključivati i u debatu o pročitanome, crtanje i kreativno izražavanje. Radionice će se održati 5. prosinca od 17 do 18:30 sati te 10. prosinca od 11:30 do 13 sati.

Radionica „Pričaonica za najmlađe“ namijenjena je djeci predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina. Radionica uključuje čitanje priča i bajki, poticanje čitanja od najranije životne dobi te razvijanje navike posjećivanja knjižnica te rad na razvoju čitalačkih sposobnosti i kreativnosti. Djeca će se uključiti kroz čitanje priča i bajki, igru, razgovor/debatu o pročitanome, crtanje i kreativno izražavanje, čime će aktivnost dobiti i umjetničku komponentu. Radionice će se održati 10. prosinca od 10 do 11:30 sati te 15. i 19. prosinca od 17 do 18:30 sati.

Radionica Čitateljski klub „V Book“ namijenjena je mladima od 14 do 25 godina. Radionica uključuje poticanje na čitanje i diskusiju o pročitanim knjigama, uz zajedničko biranje zanimljivih tema i voditeljeve prijedloge na čitanje zanimljivih knjiga. Navedene će aktivnosti svakako pozitivno utjecati na uključivanje ranjivih skupina u zanimljive čitalačke programe i time prevenirati osamljenost i socijalnu isključenost. Radionice će se održati 1. i 15. prosinca od 17:30 do 19 sati.

Radionica Čitateljski klub „V Book“ istog sadržaja održava se i za ciljanu skupinu, odnosno osobe s invaliditetom i to 10. prosinca, od 11:30 do 13 sati.

Radionica Čitateljski klub „V Book“ organizira se i za ciljanu skupinu nezaposlenih osoba koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Radionice će se održati 1. i 15. prosinca od 16 do 17:30 sati.

Prijave i informacije o navedenim programima mogu se dobiti u Javnoj ustanovi Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora na adresi Marinići 9 i to ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 19 sati, utorkom, srijedom i petkom od 9 do 14 sati te svake druge i četvrte subote u mjesecu od 9 do 13 sati. Informacije se mogu dobiti i putem telefona 051/682-404, mobitela 091/7876-282 ili e-maila sredisnja.marinici@gmail.com.

Sve informacije dostupne su i na web stranici projekta na sljedećoj poveznici.

Više sa portala poduckun.net ...