Učenici Marko Letić, Antea Žarković i Leonardo Rumac ostvarili sjajne rezultate na 35. godišnjoj skupštini Europskog udruženja škola u hotelijerstvu

Autor: Nikola Cvjetović 24.10.2022

AEHT_ugostiteljska_skola_2022

Na natjecanju je nastupilo 450 učenika iz 23 zemlje...

Opatija - Od 17. do 22. listopada u talijanskom gradu Senigallia u sklopu 35. Godišnje skupštine Europskog udruženja škola u hotelijerstvu (AEHT) održalo se Međunarodno timsko natjecanje u 11 gastronomskih i turističkih disciplina. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Državni stručni institut za hotelske usluge, ugostiteljstvo, trgovinu i turizam Senigallije Alfredo Panzini.

Na ovom jednom od najvažnijih i najprestižnijih europskih natjecanja obrazovnih institucija u sektoru turizma i ugostiteljstva Ugostiteljska škola Opatija sudjelovala je u tri discipline i u svima osvojila 4. mjesto. U kategoriji 'restaurant service / restoransko poslovanje, učenik Marko Letić pod mentorskim vodstvom Krešimira Brnina osvojio je 4.mjesto. Na isto mjesto, ali u kategoriji 'Tourist Destination /Turistička destinacija', koje dijele s Hotelijersko turističkom školom Opatija plasirao se i Leonardo Rumac pod mentorskim vodstvom Majde Šimunić dok je učenica Antea Žarković pod mentorstvom Mladenke Žiber u kategoriji Culinary Art / Kulinarske vještine, također osvojila 4. mjesto.

- Ponosna sam što smo bili dio jednog ovako velikog i zahtjevnog natjecanja koje je za naše učenike prije svega bilo odlično u smislu komunikacije na engleskom jeziku, stvaranja prijateljstava i stjecanje dodatnih znanja i kompetencija. Čestitam svim učenicima i njihovim mentorima, istaknula je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija.

AEHT je međunarodna nevladina organizacija koje ima status savjetnika pri Vijeću Europe. Osnovni cilj organizacije je promicanje europskog duha među turističkim i hotelijerskim školama tako da poboljšava i osigurava načine komunikacije među tim školama, promičući obrazovanje u ovom sektoru, potičući razmjenu studenata, učenika i nastavnika, povezujući škole i gospodarstvo te objedinjujući nastavne metode i materijale, znanja i vještine.

Više sa portala poduckun.net ...