Učenici Ugostiteljske škole Opatija briljiraju na natjecanjima financiranim kroz EU Projekt „RCK RECEPT“

Autor: Portal Poduckun 29.11.2023

Učenici Ugostiteljske škole Opatija postigli su izvanredne rezultate na brojnim natjecanjima, ističući se svojim znanjem, vještinama i kreativnošću.

Opatija - Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljska škola Opatija, kroz Projekt „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“, ostvaruje značajan doprinos razvoju obrazovanja i uspješnosti mladih u sektoru turizma i ugostiteljstva. Projekt, u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.788.588,48 €, omogućuje učenicima i nastavnicima sudjelovanje na preko 20 natjecanja, kako u zemlji tako i diljem Europe.

Doprinosi na natjecanjima:

Učenici Ugostiteljske škole Opatija postigli su izvanredne rezultate na brojnim natjecanjima, ističući se svojim znanjem, vještinama i kreativnošću. Neki od natjecanja na kojima su učenici sudjelovali, uz podršku mentora, uključuju:

• „Več znanja za več turizma“: četiri učenice sudjelovale su na 19. međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani, prikazujući visok nivo stručnosti.

• „WorldSkills Croatia 2022“: učenici su osvojili značajna mjesta u disciplinama poput slastičarstva, kuharstva i poslovanja recepcije hotela.

• „AEHT skup Europskog udruženja škola u hotelijerstvu“: na međunarodnom timskom natjecanju u gastronomskim i turističkim disciplinama u Italiji, učenici su se natjecali sa svojim vršnjacima iz 23 zemlje.

• „Grand Gourmet“: učenice su ostvarile izvrsne rezultate u disciplinama sinkroniziranog posluživanja i CHEFS Table.

• „Biser mora 2021 i 2023“: učenici su osvojili zlatne medalje i proglašeni najboljom školom po broju ostvarenih bodova.

• „Gatus 2022“: osvojena su dva zlatna priznanja u disciplinama prezentacije turističkog aranžmana i ugostiteljskog posluživanja.

• „Grand Gourmet“, listopad 2023: timovi učenika osvojili su 4 zlatne medalje, 2 srebrne medalje i pehar za 1. mjesto s najvećim brojem osvojenih bodova

• „Kamelija kup 2023“, studeni 2023: osvojeno prvo mjesto iz discipline Slastičarstvo i drugo mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje

• „Kup svetog Vlaha“, studeni 2023: osvojena Bronca u BLACK BOX kategoriji

• „Junior Barmen Cup“, lipanj 2023: drugo mjesto i Srebrno priznanje.

Ovi sjajni rezultati potvrđuju predanost učenika, mentora i škole u postizanju izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt RCK RECEPT ne samo da pruža izvrsne obrazovne smjernice već i potiče natjecateljski duh učenika, omogućujući im da pokažu svoje talente i vještine na nacionalnim i međunarodnim razinama. Sudjelovanje na natjecanjima jača njihove kompetencije, potiče kreativnost te pridonosi razvoju stručne i odgovorne nove generacije u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt pruža iznimne prilike za razvoj i uspjeh mladih talenata u turizmu i ugostiteljstvu!

Više sa portala poduckun.net ...