Učenici Ugostiteljske škole Opatija ponovno uspješni - osvojili zlatna priznanja na međunarodnom natjecanju u Ohridu

Autor: Nikola Cvjetović 07.10.2023

Zapaženi rezultati učenika Ugostiteljske škole Opatija.

Opatija - Na 11.Međunarodnom natjecanju Gatus u Ohridu sudjelovalo je 15 ugostiteljsko-turističkih škola, ukupno 150 učenika i 50-tak mentora i ravnatelja škola iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a opatijski učenici ponovno su ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini Posluživanje – postavljanje stola za svečanu večeru na temu vjera, ljubav, nada, posluživanje crvenog vina i flambiranje voća te serviranje gostima, učenici Ugostiteljske škole Opatija, Valnea Kršanac, Jakov Kaiser i Marko Gržinčić (razred 4.1) sa svojom mentoricom Nikolinom Marčelja Pošćić osvojili su zlatno priznanje .


U disciplini Kuharstvo – priprema glavnog jela na temu slatkovodne ribe - pastrve i restoranskog deserta od paster kreme učenici škole Loris Jurković, Ivano Grgić (razred 3.3) i Lara Španjić (razred 3.2) sa mentorima Damirom Permanom i Jasnom Visković osvojili su zlatno priznanje.


U disciplini Turistički aranžman na temu planinskog turizma „Hajdemo u planine“ izradom aranžmana i prezentacijom na hrvatskom i engleskom jeziku, izradom suvenira i promotivnog letka učenici Dora Biruš, Laura Oštarić i Mario Bošnjak (razred 4.1) s mentoricom Ivanom Šarić osvojili su srebrno priznanje.

- Uspjeh nije slučajnost! To su težak rad, ustrajnost, učenje, obrazovanje, požrtvovanost i najvažnije, ljubav prema onome što radite ili učite!, poručili su iz škole.

Osim natjecanja u Ohridu, učenici Ugostiteljske škole Opatija sudjelovali su i na Junior Sommelier Cupu u Puli.


Natjecanje je to na kojem sudjeluju najbolje srednje strukovne škole iz cijele Hrvatske. U zaista zahtjevnim zadacima učenice Ana Omerović (4.1 razred) i Rea Matovina (3.1 razred) sa svojom mentoricom profesoricom Aleksandrom Miljević osvojile su prvo mjesto i zlatno odličje, te još jednom pokazale kako se naporan rad, trud i upornost uvijek isplati i nagrađuje.

Više sa portala poduckun.net ...