Učka bez plastike: Predstava, radionica i predavanja u subotu u Centru za posjetitelje Poklon

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.10.2022

wp-content/uploads/2021/10/U%C4%8Dka-Zoran-Popovski.jpgFOTO: Zoran Popovski

Cilj događanja je podizanje svijesti o štetnosti plastike i mogućnostima smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu.

Učka - Park prirode Učka postaje ''Park bez plastike'' te će se tim povodom, u subotu, 15. listopada, u Centru za posjetitelje Poklon, održati prigodno događanje “Učka bez plastike”.

Posjetitelje, u periodu od 11 do 15 sati, očekuju dječja predstava i radionica recikliranja, predavanja o mikroplastici i odvajanju otpada te radionica kompostiranja, a ulaz na sve programe je besplatan. Cilj događanja je podizanje svijesti o štetnosti plastike i mogućnostima smanjenja stvaranja otpada u svakodnevnom životu.

Park prirode Učka poduzeo je niz mjera kako bi postao Park bez plastike, u sklopu projekta „PLASTIC FREE ZONE“. Svrha projekta je podrška mjerama za ograničenje korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda te uklanjanje otpadne plastike i drugih vrsta otpada u zaštićenim područjima prirode, čime se doprinosi smanjenju ekološkog otiska, očuvanju ekosustava i klimatskim ciljevima.

PROGRAM
11.00 – Dječja predstava „Plastika fantastika“ i radionica recikliranja (Umjetnička organizacija Igralke)
12:30 – Predavanje „Priča o mikroplastici“ (Itana Bokan Vucelić, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ)
13:30 – Predavanje „Krk – zero waste otok“ (Ivan Jurešić, Ponikve eko otok Krk d.o.o)
14:30 – Radionica „Kompostiranjem do manje otpada“ (Ivana Keller, inženjerka ekološke poljoprivrede)

Više informacija o programu događanja moguće je pronaći na: https://www.pp-ucka.hr/ucka-bez-plastike-2022/

U subotu, 15. listopada, u Parku prirode Učka, ujedno počinje promotivna akcija Mjesec hrvatskog turizma, u sklopu koje će posjetiteljima biti na raspolaganju snižene cijene ulaznica za posjet multimedijalnom muzejskom postavu Centra za posjetitelje Poklon.

Više informacija o akciji Mjesec hrvatskog turizma moguće je pronaći na: https://www.pp-ucka.hr/mjesec-hrvatskog-turizma-2022-park-prirode-ucka/

UCKA_BEZ_PLASTIKE


Više sa portala poduckun.net ...