Učkarski samanj se vraća u Park prirode Učka

Autor: Andrea Načinović 03.08.2022

wp-content/uploads/2019/09/uckarski-samanj-2019-3.jpg

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda.

Učka – Prvu nedjelju u rujnu, točnije 4. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XIV. Učkarski samanj. Nakon dvije pandemijske godine, najveći sajam na području Istre i Kvarnera, vraća se u prepoznatljivom ruhu.

Učkarski samanj će i ove godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, edukativna predavanja i radionice, program za djecu te kulturno-zabavni program.

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Mario Lipovšek-Battifiaca, a zabavni program predvodit će jedan od najpopularnijih lokalnih glazbenih sastava – Gustafi.

Više sa portala poduckun.net ...