Udruga Žmergo otvorila prijave za razmjenu mladih “Sustainable compass” u Španjolskoj

Autor: Nikola Cvjetović 16.08.2022

Rok za prijavu je 22.8.2022.

Udruga Žmergo partner je dugogodišnjim kolegama Con Rumbo Propio Asociacion s kojima provodi projekt Sustainable compass u sklopu kojeg će se održati razmjena mladih u gradiću Puente Genil u Španjolskoj u trajanju od 10 dana.

Od 19. do 28.09.2022. okupit će se mladi ljudi iz četiri različite zemlje: Španjolske, Hrvatske, Italije i Slovačke, po 6 iz svake zemlje, njih ukupno 24. Svaki tim se sastoji od 5 mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina, dok šesti/a član/ica, u ulozi voditelja/ice grupe mladih, smije biti i stariji/a.

Glavna okosnica projekta, koji se temelji na neformalnom obrazovanju, je razmjena mladih s ciljem prijenosa znanja o ekološkoj svijesti, usmjerenoj na sljedeća pitanja: klimatske promjene i situacija u kojoj se nalazi naša planeta, obnovljiva energija, recikliranje i zdrav način života u skladu s okolišem.

Glavni ciljevi razmjene mladih su podizanje svijesti o zdravlju okoliša kroz praksu i iskustvo; promicanje svijesti mladih o njihovom identitetu kao europskih građana kroz suradnički, konstruktivan, kooperativan i komunikativan rad; povećanje znanja o očuvanju okoliša kroz komunikaciju i razumijevanje među mladima različitog podrijetla te doprinos usvajanju zdravih navika od kojih koristi imaju i mladi i okoliš.

Odabranim sudionicima projektom su pokriveni troškovi smještaja, hrane i svih aktivnosti u potpunosti, a troškovi prijevoza u oba smjera do ukupne visine od 275 eura (priznaju se samo troškovi prijevoza prikazani izvornim računima i kartama). Više detalja saznajte u osnovnom info-packu.

Rok za prijavu je 22.8.2022., a potrebno je ispuniti online prijavnicu. Odabrani sudionici će dobiti informaciju o sljedećim koracima u pripremi za sudjelovanje najkasnije 23.8.2022.

Za više informacije i eventualnu podršku obratite se nam na erasmus@zmergo.hr ili 098/91-555-37

Više sa portala poduckun.net ...