Uoči Bele nedeje otvorenje izložbe „Koguli i žinžule“

Autor: Marina Pauletić 20.09.2023

Foto: ilustracija

Za vrijeme kastavskog blagdana Bele nedeje izložba će biti otvorena u duljem terminu.

Kastav - Uoči kastavskog blagdana Bele nedeje, održat će se otvorenje likovne izložbe „Koguli i žinžule“ Ljiljane Fučkor-Grahovac u Galeriji Trojica, u četvrtak, 21. rujna s početkom u 19 sati.

Izložba ostaje otvorena do 8. listopada, a moguće ju je razgledati svaki dan od 17 do 20 sati.

„U vrijeme euforije suprematizma, slikari koji su ga prakticirali nisu imali mira kroz sažimanja i pročišćavanja u tumačenju motiva, sve dok Maljevičeva drskost nije došla do „ludog“ rješenja u bijelom, bijelom kvadratu na bijelom. Više se naprosto nije moglo dedukcijom dalje parcelirati prostor i permutiranjem ničega stvarati novu sliku. Ostala je tek tekstura kao način definiranja iste! Učinilo mi se na prvi pogled da se sličnom filozofijom zanijela i kiparica Ljiljana Fučkor-Grahovac, upornim pročišćavanjem u korist savršenstva oblika! No, po srijedi je sasvim druga, rekao bih, složenija priča“, iz osvrta Igora Brešana.

Za vrijeme kastavskog blagdana Bele nedeje, izložbu je moguće razgledati u subotu, 30. rujna od 15 do 19 sati te u nedjelju, 1. listopada i u ponedjeljak, 2. listopada od 11 do 18 sati.

Više sa portala poduckun.net ...