Upoznajmo Frankopane u Opatiji: Predstava za djecu „Svojeglavi štapić“ i predstavljanje Interpretacijskog centra Kraljevica

Autor: Marina Pauletić 03.04.2024

Foto: arhiva

Nakon predstave Kulturno-umjetničko društvo Lanterna iz Kraljevice izvest će tradicionalne pjesme svojega kraja.

Opatija - U sklopu manifestacije Upoznajmo Frankopane u četvrtak (4. travnja) u opatijskoj će se Vili Angiolini predstaviti Interpretacijski centar Kraljevica Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Program počinje u 17 sati lutkarskom predstavom za djecu „Svojeglavi štapić“ koja je napravljena prema istoimenoj slikovnici nadahnutoj Frankopanima. Tekst za tu slikovnicu napisao je Velid Đekić, a ilustracije izradila Margareta Peršić. Prema njezinim su ilustracijama za predstavu napravljene lutke koje će oživjeti glumci David Petrović i Petra Šarac.

Nakon predstave Kulturno-umjetničko društvo Lanterna iz Kraljevice izvest će tradicionalne pjesme svojega kraja.

Foto: arhiva

Posjetitelji će moći i kušati kruh Frangipane koji proizvodi Galerija Demetra.

U Umjetničkom paviljonu Šporer građani, turisti i turistički djelatnici mogu razgledati izložbu Upoznajmo Frankopane čiji je cilj potaknuti ih da Kulturno-turističku rutu Putovima Frankopana obiđu i uživo.

Manifestacija Upoznajmo Frankopane u Opatiji je organizirana u povodu 180. godišnjice opatijskog turizma. Opatijci i njihovi gosti na nekoliko lokacija Bisera Jadrana do 12. travnja 2024. godine mogu upoznati bogatu frankopansku baštinu.

Manifestaciju Upoznajmo Frankopane organiziraju Primorsko-goranska županija i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka u suorganizaciji s Gradom Opatija i Festivalom Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...