Uskrs u Mošćeničkoj Dragi uz brojna događanja

Autor: Marina Pauletić 27.03.2024

Foto: arhiva

Tradicionalno „Picanje jaja“ u Mošćenicama održava se na blagdan Uskrsa.

Mošćenička Draga – Uskršnji blagdani u Mošćeničkoj Dragi donose brojna događanja, a sve započinje Velikim tjednom. Sutra, 28. ožujka sveta misa održat će se u Mošćenicama u 17 sati te u Brseču u 19 sati. Na Veliki petak, 29. ožujka u 16:30 sati počinje Križni put od Mošćenica do Kalvarije, dok se u 19 sati u Brseču održava obred Velikog petka.

U subotu, 30. ožujka održat će se uskršnja zdravica načelnika Općine Mošćenička Draga na terasi hotela „Mediteran“ s početkom u 11 sati. Nastupit će VS Mareta, a potom od 11 do 13 sati slijede „Dječje kreativne radionice“, malo picanje jaja i potraga za pisanicama. Voditelji programa su Toni Železnik i Teatar Oz. Navečer se održava Vazmeno bdijenje. Sveta misa u Brseču počinje u 20 sati, dok u Mošćenicama počinje u 22:30.

Foto: arhiva

Na sam blagdan Uskrsa, 31. ožujka svete mise održavaju se u 8:30 sati u Brseču te u 10:30 sati u Mošćenicama. Nakon mise, u 12 sati održat će se tradicionalno „Picanje jaja“ u Mošćenicama uz voditelja Dušana Rubinića. Sveta misa u Mošćeničkoj Dragi održat će se u 17 sati.

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja sveta misa u Brseču održava se u 9 sati te u 17 sati u Mošćenicama. Nastupit će zbor KD Dobrinj.

Na Mali Uskrs, 7. travnja u Brseču se održava uskršnji koncert s početkom u 18:30 sati. Nastupit će crkveni zbor sv. Jurja, Brseč, VS Mareta, Mošćenička Draga i Duo Aledory, Rijeka.

Više sa portala poduckun.net ...