Uspon na planinu bogova - Olimp: Predavanje Roberta Koprivnjaka ovog utorka u Vili Antonio

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.01.2023

Uspon na Olimp je održan u periodu od 29. kolovoza do 4. rujna 2022. godine u organizaciji Planinarskog društva „Lisina“.

Opatija - Planinarsko društvo Opatija poziva na predavanje Roberta Koprivnjaka "Uspon na planinu bogova - Olimp" koje će se održati u utorak 31. siječnja s početkom u 18 sati u opatijskoj Vili „Antonio“ (Velika dvorana) .

Osamnaesto je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod građanstva te njihove edukacije. Bit i smisao ciklusa predavanja ostao je i u ovoj, novoj sezoni isti: na zanimljiv i informativan način prezentirati planinarske i srodne teme našim članovima, planinarskoj zajednici i široj javnosti koja se interesira za takve teme.

Robert Koprivnjak učlanjuje se kao desetogodišnjak u izviđački odred „Mate Balota“ te zaljubljuje u prirodu, planine i dobro društvo. Odmah po osnivanju Planinarskog društva „Lisina“ u Matuljima 1995. godine postaje aktivan član. Tako postaje član Izvršnog odbora, a uskoro i predsjednik (2003.–2007.) te je na tu funkciju opet izabran 2017. godine. Sudjeluje u pronalasku trase i markiranju obilaznice Lisinski put (otvorene 2001.), ispit za vodiča društvenih izleta polaže 2000., a za markacista 2005. godine.

Sudjeluje u izradi monografije matičnog društva te u izradi Dnevnika i vodiča Lisinskog puta. Pomaže kolegama vodičima u organizaciji zahtjevnijih društvenih izleta (Julijske Alpe, Dolomiti, Olimp itd.). Intenzivno planinari od mladih dana, pri čemu se uspeo na najviše vrhove Julijskih i Kamniško-Savinjskih Alpi, Karavanki, Dolomita i Olimpa, a penjao se i na Golem Korab, Durmitor i Prokletije. Sudjelovao je u organizaciji i provedbi programa „Upoznaj domovinu i susjede“ s nastavnicima matuljske osnovne škole, a kroz koji su u razdoblju od 27 godina vodili djecu osnovne škole „Andrija Mohorovičić“ iz Matulja na planinarske izlete po Primorsko-goranskoj županiji, Istri, Velebitu itd. Piše osebujne putopise nastojeći vjerno dočarati atmosferu s planinarskih poduhvata matičnog društva.

U ovom predavanju predstavit će uspon na Olimp koji je održan u periodu od 29. kolovoza do 4. rujna 2022. godine u organizaciji Planinarskog društva „Lisina“.

Više sa portala poduckun.net ...