[FOTO/VIDEO] Mića zvončarska smotra va Frlanije: Mići zvončari pokazali da ni straha za užancu

Autor: Nikola Cvjetović 20.01.2024

Za sve one koji nisu stigli do Frlanije, snimku smotre mogu pogledati u nastavku...

Matulji - Mićo mesto zgora Opatije ugostilo je dana miće zvončariće iz svih krajeva naše regije koji su još jedanput dokazali da ni straha za užancu koja se dok je njih i vrednih organizatora ne more zatrt.

Za ovu predivnu smotru zaslužni su Frlanski zvončari koji ove godine imaju ključ od općine Matulji i s ponosom njeguju užancu.

Cijela manifestacija započela je promenadnim nastupom Spinčićeve muzike, nakon koje su prodefilirali mališani uz Dječjeg vrića Matulji.

Pod voditeljskom paskom Brune Frlana i Andreja Spinčića od koji smo saznali da diljem Frlanije vise 24 Pusta, koji su tijekom protekle 24 godine visili na pale va centre Frlanije, a sve je ponovo izradio Valter Berden Brko! Smotra je otvorena s mićim Zvonejskim zvončarićima nakon kojih su redom kola delali i zvonili, Halubajski zvončari, Pusno Društvo Mune, Mučićevi zvončari, Ćićski Zgončari, Brgujski zvončari, zvončari Vlahov Breg-Korensko, Zametski zvončari, Rukavački zvončari, Kukuljanski zvončari, Brežanski zvončari, Grobnički dondolaši, Žejanski Zvončari i domaćini Frlanski zvončari.

Najmlađi zvončar koji je sudjelovao na smotri je mjesec i pol star Brgujski zvončarić, a pusni judi Frlanije poručuju semi -niš ne bacilajte, ako pasujete ovuda, samo se fermajte...

Za sve one koji nisu stigli do Frlanije, snimku smotre mogu pogledati u nastavku...

VIDEO