Veprinac Ghost Tour turom za Noć vještica zatvara ovogodišnju sezonu

Autor: Marina Pauletić 26.10.2023

Foto: arhiva

Veprinac Ghost Tour tematska je šetnja veprinačkim starim gradom, posvećena narodnim vjerovanjima Istre i Kvarnera, osobito narodnom hororu.

Veprinac - U utorak, 31. listopada s početkom u 19 sati udruga Kulturni front održat će specijalno izdanje predstave Veprinac Ghost Tour kojim će obilježiti Noć vještica te zatvoriti sezonu 2023. godine.

Veprinac Ghost Tour tematska je šetnja veprinačkim starim gradom, posvećena narodnim vjerovanjima Istre i Kvarnera, osobito narodnom hororu. Uz licenciranu turističku vodičkinju koja će nastupiti u ulozi veprinačke grofice Ane Wallsee, kostimirani će glumci u raznim dijelovima grada utjeloviti nadnaravna bića, kao što su štrige, kudlaci i more, te će na jednu večer oživjeti magični svijet u koji su vjerovali naši stari.

Foto: arhiva

Posjetitelji će tako upoznati osvetoljubivu moru Luce, mjesnog krsnika Andru i krvoločnog kudlaka koji je ustao iz groba. U duhu Noći vještica, naravno, publika će susresti i liburnijske štrige te naučiti njihove tajne zazive i recepte, a poslušat će i pjev tajanstvene utvare s onoga svijeta.

Uz udrugu Kulturni front i obrt Terra Incognita, doživljaj srednjovjekovnog Veprinca obogatit će i Kulturno društvo Leprinac koje će ovom prilikom otvoriti vrata svoje etno zbirke, ali i lokalni OPG-ovi koji će predstaviti svoje autentične proizvode. Tako će posjetitelji moći degustirati i domaća vina, likere, marmelade, proizvode od maruna i sl.

Foto: arhiva

Sudjelovanje u šetnji je besplatno. Organizatori poručuju kako je program osmišljen za odrasle i mlade, no veoma je uzbudljiv i djeci od 9 godina naviše. Mlađoj djeci ipak se ne preporuča zbog pojedinih scena. Inače, predstava se s velikim uspjehom ovog ljeta održala tri puta, a odvijala se pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže uzbudljivom noćnom obilasku Veprinca te urone u autentične priče mističnog liburnijskog folklora.

U slučaju kiše, organizatori zadržavaju pravo da predstavu održe u drugom terminu. Posjetitelji mogu pratiti aktualne informacije na Facebook događanju Veprinac Ghost Tour.

Više sa portala poduckun.net ...