[VIDEO] Almir Maslić na čelu Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije, AK Rika donirao udruzi 400 eura

Autor: Nikola Cvjetović 27.09.2023

- Grad Opatija će dodijeliti jedan gradski stan u centru Opatije na korištenje Centru za rehabilitaciju u svrhu organiziranog stanovanja u zajednici, a u kojem će tri člana opatijske Udruge naći svoj novi dom, uz jednu osobu iz Centra koja će stanovati s njima te im pomagati, poručio je Kirigin.

Opatija - U prostorima Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije održano je druženje članova kojem su se pridružili i stari članovi, s ciljem da se ponovno pokrene tradicija redovitog druženja svih 140 članova koliko ih udruga broji.

Predstavljeno je i novo vodstvo Udruge – predsjednik Almir Maslić i dopredsjednici Melita Nikšić i Rikardo Jurčić. Predsjednik Maslić je istaknuo da su pozvali stare članove kako bi ih uključili u bogate sadržaje i aktivnosti koje provode u novouređenim prostorima jer su zajednička druženja svih članova zamrla posljednjih godina. Kazao je i kako rade na novim pogodnostima za članove, pa će tako uz pomoć Grada Opatije omogućiti prijevoz članova do Udruge te na liječničke preglede. Pokrenuli su i psihološka savjetovanja za roditelje.

Gradonačelnik Fernando Kirigin ovom prilikom je naglasio kako Grad Opatija na razne načine prati rad i pomaže Udruzi.

- Grad Opatija će dodijeliti jedan gradski stan u centru Opatije na korištenje Centru za rehabilitaciju u svrhu organiziranog stanovanja u zajednici, a u kojem će tri člana opatijske Udruge naći svoj novi dom, uz jednu osobu iz Centra koja će stanovati s njima te im pomagati, napomenuo je Kirigin.

Druženje je i imalo i humanitarni dio – Alesandro Tus, predstavnik Atletskog kluba Rika donirao je udruzi 400 eura. Opatijska pjesnikinja Marina Česen pročitala je svoje pjesme Za moju Opatiju i Smej se.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...