[VIDEO] Axel Luttenberger: Tražim da se raskine ugovor o koncesiji, plaža Lido je devastirana kao da je u ratnom stanju

Autor: Marin Aničić 26.02.2023

Što je sve poručio Luttenberger provjerite i u video prilogu...

Opatija – Prof. Dr. Axel Luttenberger, redoviti profesor u trajnom zvanju , profesor Pomorskog prava na Pomorskom fakultetu u Rijeci te kao stručnjak za pomorsko pravo apelira na raskidanje koncesijskog ugovora za plažu Lido. Razlog je naime stanje u kojem se plaža nalazi.

Kako govori prof. Luttenberger plaža je zapuštena i opasna kroz cijelu godinu, a onda se sredi za sezonu. U koncesijskom ugovoru točno stoji koje su obaveze koncesionara za ovu plažu s pet zvjezdica što se ne bi moglo reći ako prođete plažom koja nije samo zapuštena nego i opasna.

Od instalacija koje vire ispod dasaka na dekovima te golih željeznih konstrukcija bez dasaka. Koncesionar se ogradio obavijajući plažu trakama koje signaliziraju oprez i preusmjeravaju prolaznike na prolaz iznad plaže koji je od samog početka koncesije te izgradnje preuzeo ulogu skladišta za ležaljke koje se iznajmljuju u sezoni.

Ovo je primjer za aktualno pitanje, odnosno novi zakon o pomorskom dobru koji nam zorno pokazuje kako izgleda obala kada se privatizira.

VIDEO

Popularna opatijska plaža Lido u katastrofalnom je stanju

Više sa portala poduckun.net ...