[VIDEO/FOTO] Djed Božićnjak stigao u svoju učkarsku rezidenciju

Autor: Marina Pauletić 15.12.2023

Tijekom cijelog trajanja programa bit će organizirane kreativne radionice pod vodstvom Pedagoškog kabineta iz Rijeke.

Učka - Djed Božićnjak stigao je danas kočijom u svoju učkarsku rezidenciju, točnije na Poklon gdje ga je dočekalo mnoštvo razdragane dječice. Ondje će provesti naredni vikend u kojem će se odvijati brojni sadržaji, a poklone je već krenuo dijeliti. Osim kočije, pratnja su mu bili bijeli anđeli – hodači na štulama iz Cirkusa Martiniuss.

Tijekom cijelog trajanja programa bit će organizirane kreativne radionice pod vodstvom Pedagoškog kabineta iz Rijeke, na kojima će najmlađi posjetitelji izraditi vlastite božićne ukrase od prirodnih i biorazgradivih materijala kao što su šumski plodovi, sušeno voće, začini, vuna, filc, drvo, eterična ulja itd. Djeca će naučiti razne tehnike izrade ukrasa, a osim zabavne prirode, ovaj će sadržaj staviti naglasak i na edukativnu komponentu, promovirajući korištenje recikliranih i prirodnih materijala. Na kraju radionice, svako dijete će otići s vlastitim ukrasom koji će krasiti njihovo božićno drvce.

U sklopu Centra za posjetitelje djeca će također moći razgledati izložbu „Diverterra“, koja će ih svojim multimedijalnim sadržajima i didaktičkim pomagalima podučiti o proizvodnji hrane, nužnosti odvajanja otpada te održivom korištenju energije. Djeca će tako upoznati razne ekosustave u Hrvatskoj (slatkovodne, šumske, krške, planinske…), ali i klimatske promjene koje utječu na njih te će osvijestiti važnost zaštite prirode i okoliša.

Novitet u ovogodišnjoj ponudi je adventski sajam, na kojem će se, s rukotvorinama i proizvodima, predstaviti 15-ak lokalnih OPG-ova i umjetnika. Bit će to idealna prilika za kupnju originalnih božićnih poklona ili uspomena s Učke.

Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Voljen Korić, a dodatno će je razigrati Martiniuss Cirkus iz Pule koji će tijekom sva tri dana uveseljavati publiku uz niz cirkuskih točaka i animacijskih programa. Klaun Martiniuss će u svoj komični nastup uključiti i djecu, uz balone, trikove, monocikliranje, glazbu, ples i smijeh, a oni koji žele i sami naučiti umijeće žongliranja moći će se okušati u tome na posebnoj radionici. Sve će upotpuniti atraktivni hodači na štulama u svjetlećim kostimima koji će zabavljati male i velike svojim komičnim gegovima.

Za ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, u grijanom šatoru, pobrinut će se Lovačko društvo Srnjak iz Lupoglava te Planinski bar.

Tijekom cijelog vikenda, od petka do nedjelje, posjetitelji će moći razgledati interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon po sniženim cijenama ulaznica, a radno vrijeme bit će prilagođeno trajanju manifestacije (od 9 do 19 sati).

Božićnu bajku u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, možete posjetiti u petak, od 16 do 19 sati te u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati, dok će zabavni program u šatoru potrajati do 22 sata.

Čitavi program pogledajte ovdje, a kako je izgledao doček u našem video prilogu ispod.

VIDEO

Djed Božićnjak stigao u svoju učkarsku rezidenciju

Više sa portala poduckun.net ...