[VIDEO] EU projekt GDCK Opatija ''Dostojanstvena starost u vlastitom domu-socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ uspješno priveden kraju

Autor: Marin Aničić 05.05.2023

- Svi ciljevi predviđeni projektom su postignuti čime je uspješno završen još jedan projekt u nizu financiran iz EU fondova, istaknula je Đana Pahor, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Opatija - Danas je i službeno završio EU projekt „Dostojanstvena starost u vlastitom domu-socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ u vrijednosti od 263.739,09 eura (1.987.142,26 kuna). Projekt je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Opatija (nositelj projekta) u partnerstvu s Općinom Viškovo u razdoblju od 05. svibnja 2021. do 05. svibnja 2023. godine na području UAR. Isti je sufinanciran u 100%-tnom iznosu, odnosno bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna RH (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projekt je omogućio zapošljavanje voditelja projekta, koordinatorice programa „Pomoć u kući“ (PUK), voditelja posudionice i 5 gerontodomaćica, a sve u cilju širenja i unapređenja visokokvalitetnih socijalnih usluga za osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom na području Urbane aglomeracije Rijeka.

Ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor

Ovim projektom je unaprijeđen i program Posudionice medicinskih pomagala i opreme nabavkom 50 novih modernih pomagala te jednog gospodarskog vozila koje je omogućilo dostavu istih na kućni prag korisnika. Tijekom vremena provedbe projekta ostvareno je 120 obrtaja medicinskih pomagala.

- Na području Grada Opatije i Općine Viškovo zahvaljujući ovom projektu kroz program „Pomoć u kući“ 5 gerontodomaćica je pružilo skrb za 65 korisnika (osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom), u vidu uređenja kućnog prostora, pomoći u pripremi jela, pomoći u održavanju higijene, pružanju psihosocijalne podrške i sl. Ukupan broj korisnika koji su primili pomoć kroz socijalne usluge u zajednici kroz programe „Posudionica“ i PUK je više od 120 čime su predviđene brojke na Projektu u postupnosti ostvarene. Svi ciljevi predviđeni projektom su postignuti čime je uspješno završen još jedan projekt u nizu financiran iz EU fondova, istaknula je Đana Pahor, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...