[FOTO/VIDEO] U matuljskoj “Galerijici” otvorena izložba “Otisci vremena” udruge “Interinova”

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.12.2022

Ova je izložba još jedna u nizu izložbi udruge Interinova, a postavljena je pod pokroviteljstvom Općine Matulji. Na izložbi je predstavljeno nekoliko aspekata onoga što se smatra otiscima, odnosno tragovima vremena.

Matulji - U matuljskoj “Galerijici” otvorena je izložba “Otisci vremena” udruge “Interinova”. Riječ je o udruzi čiji su članovi afirmirani hrvatski, talijanski i slovenski keramičari koji su izlagali na mnogobrojnim žiriranim domaćim i međunarodnim izložbama te koja je osnovana 2002. godine sa željom unaprjeđenja i promicanja inovacijske i umjetničke djelatnosti.

Ova je izložba još jedna u nizu izložbi udruge Interinova, a postavljena je pod pokroviteljstvom Općine Matulji. Tu je predstavljeno nekoliko aspekata onoga što se smatra otiscima, odnosno tragovima vremena.

- Otisci su uzimani sa arhitekture i s prirodnih materijala, s kamena i drugih stvari, kao što su i sami predmeti rađeni na način da se vidi da je vrijeme protjecalo i da je ostavilo trag, odnosno otisak na njima. Znači, uočavamo tragove propadanja na njima, oni su napravljeni, a na njima se već vidi da su počeli na neki način nestajati, kao i sve oko nas. To je odrađeno tehnikama koje dočaravaju taj dojam da vrijeme prolazi i neumitno te predmete uništava, objasnili su iz udruge.

VIDEO

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca. Fotogaleriju donosimo u nastavku teksta.

U matuljskoj Galeriji otvorena izložba 'Otisci vremena' udruge Interinova

Više sa portala poduckun.net ...