[VIDEO] Koncert u čast Betty Jurković i 50 godina pjesme „Barke faren“

Autor: Marina Pauletić 16.01.2024

„Autobus Calypso“, „Ljuljačka“, „Svemu dođe kraj“ i „Barke faren“ samo su neke od pjesama koje ćemo čuti tu večer.

Opatija - Koncert „Barke faren – 50 godina pjesme“ (1974. – 2024.) posvećen velikoj karijeri Betty Jurković bit će održan u petak, 26. siječnja s početkom u 19 sati u Centru Gervais u Opatiji.

Koncert su danas najavili gradonačelnik Fernando Kirigin, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, sama autorica Betty Jurković i umjetnički voditelj koncerta opatijski pjevač David Danijel.

– Tijekom mjesec dana snimali smo video zapise u Zagrebu i Ljubljani kako bismo što bolje predstavili impresivnu karijeru Betty Jurković. Česta je greška u našem društvu da ljude volimo slaviti kad ih više nema, a Betty je srećom itekako s nama i sama će na koncertu izvesti nekoliko pjesama, kazao je David Danijel.

Uz slavljenicu, na koncertu će nastupiti i Radojka Šverko, Nevia Rigutto te mlade snage s Kvarnera Tina Vukov, Antonela Doko i Dino Antonić te plesači plesnog centra Dansel Elia Bašana. Izvođače će pratiti orkestar pod vodstvom Aleksandra Valenčića, a bit će to podsjetnik na sve nezaboravne hitove iz bogatog repertoara naše legendarne Opatijke. „Autobus Calypso“, „Ljuljačka“, „Svemu dođe kraj“ i „Barke faren“ samo su neke od pjesama koje ćemo čuti tu večer, a publika će saznati mnoge zanimljive detalje i anegdote iz dugogodišnje karijere Betty Jurković.

– Ugodno sam iznenađena i zahvaljujem Gradu i svim organizatorima. „Barke faren“ sam uglazbila pred 50 godina, moj je tata bio vjenčani kum Drage Gervaisa te sam voljela njegov pjesnički opus. Suprugu, tada već pokojnog Gervaisa, zamolila sam da mi dozvoli da uglazbim ovu pjesmu što je ona rado prihvatila. To je jedna lijepa balada na koju se ljudi nježnog srca naježe jer govori o tome kako su nekada živjeli naši Opatijci koji su uglavnom bili sluge ondašnje austrougarske gospode, kazala je Betty Jurković.

Gradonačelnik Kirigin je istaknuo da je opatijski umjetnik David Danijel tvorac ideje na koji način originalno predstaviti naše glazbeno blago, što se izuzetno uspješnim pokazalo prošle godine organizacijom koncerta „Ivi Robiću u spomen“.

– Ovog ćemo puta uživati u glazbi naše Betty koju znam od najranijeg djetinjstva kada me je bacala u more dok još nisam znao plivati. Hvala joj na sjajnoj glazbi i svemu što je učinila za Opatiju. Pozivam sve sugrađane da dođu na koncert i uživaju u poznatim pjesmama. Koncert je poklon građanima Opatije povodom proslave 180 godišnjice turizma.

Organizator koncerta je Festival Opatija, dok je glavni pokrovitelj Grad Opatija. Ulaz je slobodan, uz prethodno preuzimanje ulaznice u prostorijama Festivala Opatija od četvrtka 18. siječnja, radnim danom od 8 do 15 sati. Svaka osoba može uzeti najviše četiri ulaznice.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...