[VIDEO] LIJEPA GESTA TZ Kvarnera na graničnom prijelazu Rupa organizirala podjelu vode turistima

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.07.2022

tz_kvarnera_granicni_prijelaz_rupa__2_

Kako bi olakšali putovanje sve većem broju gostiju i poželjeli im dobrodošlicu, Turistička zajednica Kvarnera odlučila se na organizaciju akcije dijeljenja vode na graničnom prijelazu Rupa.

Rupa - Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova - Policijskom upravom primorsko-goranskom danas je na graničnom prijelazu Rupa organizirala akciju dijeljenja vode gostima na ulazu u zemlju. Tim povodom granični prijelaz Rupa posjetila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

tz_kvarnera_granicni_prijelaz_rupa__1_

Kvarner se trenutno nalazi na vrhuncu ljetne turističke sezone te dnevno na regiji boravi 180 tisuća gostiju. Stoga kako bi olakšali putovanje sve većem broju gostiju i poželjeli im dobrodošlicu, Turistička zajednica Kvarnera odlučila se na organizaciju akcije dijeljenja vode na graničnom prijelazu Rupa.

„Ovom gestom htjeli smo našim gostima olakšati putovanje i dolazak u našu zemlju i regiju. Uz bočice vode, gostima smo dijelili i Kvarner Magazin - jednu od naših najtraženijih brošura. Vjerujem da će gosti cijeniti naš trud i želju da budemo dobri domaćini, a akcija je ujedno bila i prilika da im još jednom zahvalimo što su ostali vjerni Kvarneru. Kada govorimo o turističkom prometu, srpanj je u ovom trenutku gotovo na razinama iz 2019. godine, isto kao i prvih sedam mjeseci. U srpnju je do sada ostvareno 3,5 milijuna noćenja, dok smo od početka godine dostigli 7,5 milijuna noćenja. Definitivni rekorderi i broj 1 su gosti iz Njemačke! Oni već sad, od početka godine pa do danas, bilježe 5% više noćenja u odnosu na 2019. godinu“, izjavila je direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

„U Hrvatskoj boravi više od milijun gostiju i ako usporedimo s 2019. godinom pred nama je mjesec dana kada ćemo kontinuirano u Hrvatskoj imati više od milijun turista. Ovo je razdoblje kad ostvarujemo 70% turističkog prometa, a najposjećenije županije su Istarska, Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija. U javno savjetovanje pustili smo Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. koja dolazi baš u pravo vrijeme. Mnogo je globalnih izazova, od geopolitičkih do zdravstvenih i klimatskih promjena i zato turizam moramo strateški usmjeriti. Proces izrade Strategije je bio uključiv, konzultirali smo sve, od poslovne do akademske zajednice i građana te pozivam sve da se uključe i u javno savjetovanje. Sve komentare ćemo obraditi i one prihvatljive uvrstiti u Strategiju ili Nacionalni plan razvoja održivog turizma do 2027.“, izjavila je ministrica Nikolina Brnjac.

Akcija dijeljenja vode organizirana je u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova - Policijska uprava primorsko-goranska, s kojom redovito surađujemo na pripremi i provođenju turističke sezone na Kvarneru i koja nas redovito podržava u organizaciji ovakvih vrsta akcija dobrodošlica za naše goste.

U nastavku provjerite što su ministrica Brnjac i direktorica tz Kvarner Irena Peršić Živadinov izjavile na temu preliminarnih rezultata turističkog prometa tijekom srpnja i od početka godine.

VIDEO