[VIDEO] Najavljen bogati program Bele nedeje 2023. - fešta od mladega vina i ove godine donosi brojna događanja

Autor: Marina Pauletić 27.09.2023

Za zabavu su prvu večer zaduženi SuperCover Band s Danielom Benijem i Koktelsi.

Kastav – Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je bogati program Bele nedeje 2023., najveće kastavske manifestacije duge 1400 godina koja ove godine traje od 30. rujna do 2. listopada. Prošle godine Belu nedeju pohodilo je 45 tisuća ljudi, a ove se godine iz organizacije nadaju novome rekordu.

„Očekuje se više od 150 izlagača, posjetitelji će moći uživati u ponudi brojnih OPG-ova, a neće izostati niti dobra kapljica mladoga vina“, najavio je gradonačelnik Kastva, Matej Mostarac pozvavši svih da za vikend svrate u „grad na brege“.

Samostalne štandove imat će i članovi Udruge Belica, a nešto o berbi kazao je predsjednik Udruge, Berislav Sušanj. „Godina je bila izazovna u pogledu bolesti i vremenskih uvjeta. Berba je privedena kraju, grozje je va konobe, mlado vino va bačve te pokazuje potencijal za dobre rezultate. Belica je pobrana, a sada predstoji vidjeti koliko će tko biti vješt u pripremi vina“, kazao je Sušanj.

Svi koji za vikend posjete Belu nedeju moći će uživati u više od 40 zabavnih i kulturnih programa te izložbama. Pozornice će biti postavljene na tri lokacije: trgu Fortica, trgu Lokvina i trgu Crekvina. Uz belicu kastavskih vinara, Udruženje Kvarner Wines na trgu Crekvina organizira Festival vina CrekVINA na kojem će se predstaviti sve članice Udruženja: OPG Ružić Zvoneća, Plovanić vina Kastav, Vinska kuća Pavlomir Novi Vinodolski i iz Vrbnika s otoka Krka PZ Vrbnik, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar, Katunar Estate Winery, Vinarija Šipun i Vinarija Gospoja. Na CrekVINI će se moći kušati i vina članova Udruge Belica, a kako bi pojačali eno iskustvo Kvarnera svoja će vina ponuditi Vina Kapić i Vina Rumac iz Matulja, Karleuša Wines Vin de Garage iz Rijeke i Vina Herman iz Kolavića, dok će za destilate, rakije i likere zadužena biti destilerija Suza iz Bregi. Iz vinske regije Hrvatska Istra i Kvarner prisutni će biti Vinarija Boškinac, a iz Istre stiže IQ klaster s proizvodima koji nose oznaku Istarska kvaliteta i vinarije Bažon, Prskalo i Brčić. Vina iz ostalih krajeva hrvatske predstavit će MD Group distribucija vina, Mladenić vina i Kutjevo.

Na trgu Lokvina bit će pozornica s programima, predstave i radionice za djecu te bogata ugostiteljska ponuda.

Glavnina gastronomske ponude čeka vas Fortici, a u blizini će biti i glavna pozornica na kojoj će se tijekom tri dana i noći izmjenjivati brojni izvođači. Nabrojimo samo večernje koncerte: subota – Koktelsi i SuperCover Band&Daniel Beni, nedjelja – Gustafi i Grooversi i ponedjeljak – Mauro Staraj i Infinity Band Croatia.

Najmlađi će pak moći uživati u tri lunaparka - na Šprovoj jami, u Sportskoj zoni i trgu Belveder, dječjem programu u subotu, dok će ih u ponedjeljak dočekati Mići samanj.

Organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica grada Kastva uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i podršku brojnih sponzora.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...