[VIDEO] Najavljen Festival puhačkih orkestara 'Naš svijet je glazba'

Autor: Nikola Cvjetović 04.05.2022

Što su istaknuli sudionici tiskovne pogledajte u priloženom video isječku...

Lovran - Manifestacija „Naš svijet je glazba“ – Festival puhačkih orkestara u ovoj 2022. godini slavi značajnu obljetnicu – 30. godina svoga postojanja, a začetnik i inicijator manifestacije, Puhački orkestar Lovran obilježava 110. godina svoga rada.

U protekle dvije godine, unatoč pandemiji, kontinuitet ovog festivala održan je u nešto skraćenom obimu. Ideja festivala je kroz gostovanja stranih orkestara povećati i sadržajno obogatiti kulturnu ponudu u predsezoni i međusobno upoznavanje glazbenika te razmjena iskustava u području kulturnog amaterizma.

Svibanj je mjesec u kojem još nije počela turistička sezona pa su i kulturni programi za stanovnike Liburnije smanjenog opsega. Ova manifestacija svojim glazbenim programom doprinosi obogaćivanju turističke ponude i ugodnom boravku turista na Liburniji.

VIDEO

Festival će trajati ovog vikenda od 6. do 8. svibnja, a sudjelovat će Puhački orkestar Oravanka iz Slovačke, Puhački orkestar Nitra također iz Slovačke, Gradski orkestar XVII. Okruga Budimpešta iz Mađarske, Pihalni orkestar Marezige iz Slovenije i Puhački orkestar Lovran.

Program festivala počinje u petak u 20 sati na lovranskom Trgu Sv. Jurja koncertom mađarskog i slovačkih orkestara a u slučaju kiše program će se održati u kinu “Sloboda” Lovran. Subotnji program festivala počinje u Matuljima u 10 sati u parku ispred općine promenadnim koncertom mađarskog orkestra, u 11 sati ispred hotela Mediteran u Mošćeničkoj Dragi održat će se promenada slovačkih orkestara a popodnevni dio programa se seli u Opatiju ispred paviliona Juraj Šporer promenadnim koncertom svih sudionika festivala.

Tradicionalni nedjeljni mimohod svih sudionika od opatijske tržnice do kupališta Slatina počet će u 10 :30 sati a u 11 sati na Slatini održat će se zajednički promenadni koncert. Mimohod se seli u Lovran s početkom u 12 sati. Puhački orkestri će krenuti od hotela Excelsior do Trga Slobode gdje će održati zajednički promenadni koncert.

Više sa portala poduckun.net ...