[VIDEO] Najavljen koncert 'Classical Night - Filarmonia'

Autor: Marina Pauletić 12.07.2023

Zaljubljenici u klasične note moći će uživati u opernim arijama Rossinija, Caccinija, Mozarta, Verdija i dr. velikana klasične glazbe...

Opatija - U ugodnom ambijentu male Ljetne pozornice, ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković i maestro Alfredo Barchi najavili su, kao dio ovogodišnjeg bogatog glazbenog programa „Ljeto na Ljetnoj 2023.“, koncert pod nazivom „Classical Night - Filarmonia“.

Ovaj zanimljivi glazbeni projekt, ravnatelj Dešković predstavio je kao večer u kojoj će zaljubljenici u klasične note moći uživati u opernim arijama Rossinija, Caccinija, Mozarta, Verdija i dr. velikana klasične glazbe u izvedbi cijenjenih solista i jednog od najatraktivnijih filharmonijskih udruženja s prostora sjeverne Italije uz suradnju s virtuozima iz Aquileie.

Maestro Barchi izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom, kao i ovom suradnjom s Festivalom Opatija, te predstavio pet odabranih solista koji dolaze iz Azije i Amerike: sopran Guadalupe Guillein Utrilla (Meksiko), mezzosopran Danbi Lee (Koreja), tenor Li Biao (Kina), bariton Yong Jin Park (Koreja) i bas Li Huan Hong (Kina).

Koncert će se održati u četvrtak, 3. kolovoza 2023. na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, a ulaznice po cijeni od 10€/75,35kn i 8€/60,28kn (s popustom za studente i umirovljenike) su već u prodaji. Mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, online na Mojekarte.hr i na svim fizičkim prodajnim mjestima sustava Mojekarte.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...