[VIDEO] Ovogodišnja akcija "Mladi za mlade" provodi se u suradnji s Društvom Naša Djeca Opatija

Autor: Marina Pauletić 01.02.2023

Ovogodišnja humanitarna akcija "Mladi za mlade" u sklopu turnira provodit će se u suradnji s Društvom Naša Djeca iz Opatije.

Opatija - Liburnijski malonogometni maškarani turnir ove godine u svom punoljetnom izdanju održat će se pod novim imenom, a maškarani nogometaši u subotu, 4. veljače u centru DaMar u Rukavcu, istrčat će po prvi put na Malonogometni maškarani turnir Emil Jeletić.

Ovogodišnja humanitarna akcija "Mladi za mlade" u sklopu turnira provodit će se u suradnji s Društvom Naša Djeca iz Opatije.

„Ove godine održava se 18-o izdanje maškaranog malonogometnog turnira i akcije „Mladi za mlade“ kojom manifestacija postaje „punoljetna“. U spomen na „dobrog duha“ opatijskog i liburnijskog karnevala naš turnir mijenja ime te će od ove godine Liburnijski malonogometni maškarani turnir nositi naziv Malonogometni maškarani turnir Emil Jeletić. Emil Jeletić, kojega malo tko nije znao, bio je pokretač brojnih karnevalskih aktivnosti, Sveti Nikola, Djed Mraz, organizator Balinjerade…a koji je nadasve volio djecu i mlade te je zasigurno mnogima od njih usadio ljubav prema našim užancama i tradiciji. Bio je aktivni sudionik i na našim turnirima, pogotovo dječjeg dijela istih, gdje je nastupao kao animator, voditelj i zabavljač. Uvijek „lokal patriotski“ nastrojen pamtit ćemo ga i kao jednog osnivača i najaktivnijih članova naše stranke. Naziv turnira mijenjamo uz suglasnost njegove familije te nam je iznimna čast da će u budućnosti ova najstarija i najposjećenija sportsko-maškarana manifestacija nositi njegovo ime. Kao najdugovječniji sportsko-humanitarni događaj u posljednjih 17 godina prikupljeno je oko 100.000 Eura te mnoge donacije u hrani i potrepštinama za djecu i mlade lošeg imovinskog ili zdravstvenog stanja.
Ove godine turnir organiziramo u suradnji s DND Opatija, a cilj nam je prikupljanje sredstava za nabavku komunikacijskih ploča za potrebe djece i mladih s poteškoćama u razvoju koje bi bile postavljene na liburnijska dječja igrališta“, kazala je Davorka Turković.

„Ove se godine manifestacija održava u subotu, 4. veljače s početkom u 13.00h u sportskom centru Da-Mar u Rukavcu. Veoma smo zadovoljni interesom za naš turnir koji je postao prepoznat diljem šire regije, tako da su se, uz lokalne, prijavile grupe iz Istre, Gorskog kotara i otoka, te stoga možemo reći da je kroz sve ove godine isti postao svojevrsni karnevalski brend na što smo iznimno ponosni. Temeljni cilj uz očuvanje karnevalske tradicije i običaja ovih krajeva je potaknuti svjesnost javnosti da oko nas, nažalost, živi mnogo djece i mladih koja zbog zdravstvenih poteškoća nisu imala sreću okusiti ljepote djetinjstva, a kojima je svaka pomoć u socijalizaciji dobrodošla.

Trošak izrade i postavljanja komunikacijske ploče je otprilike 400-500 €, stoga ako ste voljni pomoći u realizaciji ovog projekta uplatu možete izvršiti na IBAN DND Opatija br. HR0524020061100257164 uz opis plaćanja „Za komunikacijske ploče“.

Na kraju, upućujemo poziv svim ljudima kojima u venama „teče maškarana krv“ da, nakon dvije godine bez prisustva javnosti, dođu dati podršku ekipama te uživati u malonogometnim egzibicijama te provesti vrijeme uz muziku, druženje i zagarantirano dobru zabavu“, izjavila je Nensi Bošnjak, članica KM IDS-a Liburnije.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...