[VIDEO] Najavljen program Petrove va Pojanah

Autor: Marin Aničić 29.06.2022

petrova_pojane_najava_2022

Program započinje u subotu, u 9 sati, otvaranjem boćarskog turnira na kojem se očekuju ekipe iz Hrvatske, Italije i Slovenije...

Poljane - Danas je u Poljanama održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen program Petrove - proslave sveca zaštitnika Poljana - sv. Petra.

Petrova je danas, zahvaljujući uvijek aktivnom Boćarskom klubu Poljane, prvenstveno sportsko-rekreativna manifestacija koja promovira lokalnu baštinu kroz poznato boćarsko natjecanje. Naime, ove godine odigrat će se četrdeseti po redu međunarodni turnir. Program započinje u subotu, u 9 sati, otvaranjem boćarskog turnira na kojem se očekuju ekipe iz Hrvatske, Italije i Slovenije, kazao je predsjednik Boćarskog kluba Poljane Bruno Belasić.

Predsjednik MO Poljane Dalibor Klanjac najavio je Mići samanj koji će se održavati od 16 do 20 sati, a na kojem će svoje autohtone proizvode ponuditi lokalni OPG-ovi. Tijekom subote za zabavu će biti zadužen glazbeni sastav Cukar&caffe, dok će drugi dan za glazbu biti zadužen DJ Deni i „lokalni sopci“. Ove godine je novost i natjecanje u kuhanju u kotlićima, a za ovu priliku meso su donirali Lovačko društvo Kobac iz Lovrana i Lane iz Opatije. Prihodi od prigodne prodaje namijenjeni su za humanitarnu akciju „Za Drageca i Snježanu“.

VIDEO

Uz potporu Grada Opatije, organizirana je i popularna predstava Casabianca na joge koja će zaključiti manifestaciju i za koju su karte već rasprodane.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić istaknula je da je Petrova va Pojanah, tj. proslava sveca zaštitnika Poljana, upisana je u Statutu Grada Opatije, a sama proslava ima stoljetnu tradiciju održavanja na platou ispred crkve u Poljanama. Želja nam je što je moguće više ponovno oživjeti takve manifestacije s kojima su disale sve generacije pojedinog mjesta i koje su imale veliki značaj u lokalnoj zajednici, rekla je Đukić.

Na kraju je izrazila zadovoljstvo zbog uključivanja lokalnih OPG-ova, istaknuvši da zapravo sve zajedno čini jedinstveni identitet našeg zaleđa kojeg treba što je više moguće unaprijediti i promovirati.