[VIDEO] Najavljena Markova i 1. maj. na Veprincu

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

Markova 2024. još jednom donosi odličan program koji je pripremilo Kulturno društvo “Leprinac”.

Veprinac - Pred nama su dani proslava na Veprincu, prije svega proslava blagdana zaštitnika Veprinca svetoga Marka, a potom tradicionalna proslava 1. maja. Manifestacije su najavljene na današnjoj konferenciji za novinare u Starom gradu Veprincu.

Markova 2024. još jednom donosi odličan program koji je pripremilo Kulturno društvo “Leprinac”, pod pokroviteljstvom Grada Opatije i TZ grada Opatija.

– Na sam blagdan svetoga Marka, u četvrtak 25. travnja, koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi u 18,00 sati predvoditi riječki nadbiskup Mate Uzinić. Ispred župnog dvora, nakon mise, bit će organiziran domjenak na koji su spozvani svi Veprinčani. Proslava se nastavlja u subotu 27. travnja od 14,00 sati uz Mići samanj na kojem će svoje proizvode predstaviti OPG Perišić, OPG Blaženić, OPG Maćuki, OPG Vučemilović, OPG Camelliata, Ranč Anđeli, Veprina 519, OPG Grgurina, Studio keramike ART LAB MG i Leo Fritula.

U 16,00 sati na rasporedu je priredba područnog vrtića i škole, a potom prvi nastup leprinačkog dječjeg zbora i malih glazbenika, leprinačke dečine, na harmonici i klaviru. Slijedi nastup Klape Mirakul te u 18,00 sati predstva “Emilio The Balanser”, u izvedbi španjolskog umjetnika žongliranja. U večernjim satima slijedi fešta uz grupu Fiesta, uz bogatu ugostiteljsku ponudu, najavila je predsjednica Mjesnog odbora Veprinac – Učka i Kulturnog društva “Leprinac” Zorica Sergo.

Već iduće srijede, 1. svibnja, Veprinac je ponovno mjesto na kojem trebate biti.

– Proslava Praznika rada s početkom u 12,00 sati u Starom gradu Veprincu bit će ispunjena s malo govora te nastupom Puhačkog orkestra Lovran i nakon toga tradicionalnim fažolom za seh i nastupom Tria Asi. Osim toga, naša je namjera da proslave na Veprincu imaju sportsko-rekreativnu notu te da promoviraju ljepotu našeg zaleđa. Svi zainteresirani građani 1. svibnja u 10,00 sati se trebaju naći ispred Vile Angioline te će se laganim korakom uputiti do Veprinca u organizaciji KŠR Gorovo. Kao i prošle godine, gradonačelnik i ja ćemo se pridružiti rekreacijskoj šetnji te pozivamo sve građane koji se još nisu odlučili na šetnju da nam se pridruže, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

I ove godine za sve zainteresirane ljubitelje vožnje na dva kotača u ponudi je Gimkana na sportskom igralištu koju je najavio Aleksandar Korić.

– Treća leprinačka gimkana vozi se u više klasa, skuteri do 125 kubika, skuteri od 125 kubika, motori do 125 i od 125 kubika, motori do 500 i od 500 kubika, juniori, tomosi i električni romobili. Od 12 do 14 sati traju prijave za nastup. Svi sudionici imaju besplatnu startninu i fažol, kazao je Korić.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...