[VIDEO] Najavljeno 35. izdanje likovne manifestacije 'Mandrać 2022.'

Autor: Marin Aničić 17.08.2022

Što je sve istaknuto na tiskovnoj konferenciji provjerite u priloženom video isčeku i fotoglaeriji...

Volosko – Nakon dvogodišnje pauze ponovo se održava međunarodna likovna manifestacija Mandrać. Ovo je već 35. Likovni natječaj čiji je idejni začetnik, predsjednik međunarodnog stručnog žirija i dugogodišnji pokretač Claudio Frank. Očekuje se da će kao i prijašnjih godina cijela stara gradska jezgra, riva, mandrać i lukobran biti jedna velika galerija. U subotu, 27. kolovoza održava se Mali Mandrać, a dan kasnije, u nedjelju, 28. kolovoza Mandrać i Ex tempore. Organizator manifestacije u suradnji sa Zajednicom Talijana je Festival Opatija.

Program za „Mali Mandrać“, likovni natječaj za djecu do 14 godina, najavile su Sonja Kalafatović i Norma Tuliak Srbulj iz Zajednice Talijana Opatija. Prijave se primaju u subotu, 27. kolovoza od 9 do 12 sati na pultu organizatora kod restorana Mili, a u 13 sati je proglašenje najboljih koje očekuju vrijedni poklon bonovi papirnice Melior iz Opatije. Dok iščekuju proglašenje, mali umjetnici mogu s početkom u 12 sati pogledati lutkarsku predstavu „Male tajne profesorice Šifrice“ prema tekstu i režiji Marije Maksimović nakon koje slijedi interaktivna radionica šifriranja.

Centralno događanje Mandraća je u nedjelju, 28. kolovoza kada svoje radove izlažu i/ili na licu mjesta stvaraju lokalni i strani autori, najavili su Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija i Aleksandar Monar iz organizacijskog tima Festivala Opatija. Prijave za nagrade u kategorijama „Mandrać 2022.“ i „Ex Tempore“ primaju se od 9 do 12 sati na pultu organizatora. Autori koje svoje radove stvaraju na licu mjesta u kategoriji „Ex Tempore“ moraju ih izložiti na prostoru lukobrana do 13 sati na procjenu međunarodnom stručnom žiriju. Članovi međunarodnog žirija, Claudio Frank, predsjednik žirija i idejni začetnik natječaja „Mandrać“, Nataša Ivančević, muzejska savjetnica u MSU Zagreb i Breda Kolar Sluga, direktorica Umetnostne galerije Maribor odlučit će o pobjednicima, a svečana dodjela održat će se u 19 sati. Nagrade za kategoriju „Mandrać 2022.“ iznose 10.000,00 kuna (Prva nagrada), 6.000,00 kuna (Druga nagrada) i 3.000,00 kuna (Treća nagrada), dok nagrade u kategoriji „Ex Tempore“ iznose 8.000,00 kuna (Prva nagrada), 4.000,00 kuna (Druga nagrada) i 2.000,00 kuna (Treća nagrada).

Nakon proglašenja, oko 20 sati počinje glazbeni program uz Kristinu Blondes i Marija Šimunkovića.

Tiskovnu konferenciju iz koje ćete doznati nešto više o propozicijama natječaja i o samoj manifestaciji možete pogledati u našem video prilogu.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...