[VIDEO] Najavljeno obilježavanje Dana općine: Izložbe, tradicionalni zvončarski ophodi, svečana sjednica i predstava Casabianca

Autor: Nikola Cvjetović 17.02.2022

Kompletnu tiskovnu možete pogledati u video prilogu...

Matulji – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik Vedran Kinkela, predsjednica KUD-a Učka, Doris Stanić I direktorica Turističke zajednice Općine Matulji, Marijana Kalčić predstavili su program koji je pripremljen povodom obilježavanja Dana općine, a održavat će se do Pepelnice.

Program otvara manifestacija posvećena materinskom jeziku, a slijedi niz tradicionalnih zvončarskih ophoda, svečana sjednica i predstava Casabianca.

U subotu, 19. veljače s početkom u 18 sati u Školskoj sportskoj dvorani Matulji Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji obilježit će Međunarodni dan materinskog jezika. U sklopu događanja organizirano je izlaganje presnaca – autohtonog pusnog kolača s područja Rukavca i Zvoneća, a čitači će se predstaviti s pjesmama na dijalektima različitih mjesta s područja Općine Matulji i prezentirati bogatstvo našeg jezika i Različitosti. Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine, s ciljem unaprjeđivanja, učenja i razvoja materinskog jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. U nastavku pogledajte detaljan program, dok kompletnu tiskovnu možete pogledati u video prilogu.

VIDEO

Program:

20.02. Tradicionalni zvončarski pohod Brgujskih zvončari i mačkar
21.02. – 4.03. u 17:00 Izložba „Carsko doba matuljskega Štaciona“ KUD Učka u Galerijici
24.02. Pusni četrtak – Zvončari Bregi – Frančići
25.02. 11:00 DVD Kras Šapjane – primopredaja vozila autocisterne / 18:00 Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Matulji (osvrt na 2021. godinu, dodjela godišnjih nagrada Općine Matulji)
26.02. Pusna subota – Dan Općine Matulji
jutarnji sati – „iznenađenje“
19:00 predstava Casabianca - Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, Školska – sportska dvorana Matulji
Zbog epidemioloških mjera podjela besplatnih ulaznica bit će u Galerijici, 21. - 25.2. od 15 do 17 sati.
Karte mogu preuzeti samo osobe s prebivalištem na području Općine Matulji – poklon Općine svojim stanovnicima. Ograničenje 4 ulaznice po osobi, predočenje osobne iskaznice, za ulazak u dvoranu potrebna je Covid potvrda i obavezno nošenje maski.
27.02. Pusna nedeja - pohod Mučićevi zvončari i maškare – 12:00 centar Matulja
28.02. Pusni pondejak
1.03. Pust
2.03. Pepelnica- paljenje pusta po mjestima

Više sa portala poduckun.net ...