[VIDEO] Ove subote u Matuljima se održava Dan sporta

Autor: Marina Pauletić 28.09.2023

Predstavit će se 18 sportskih udruga.

Matulji – Općina Matulji u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Matulji u subotu, 30. rujna organizira manifestaciju Dan sporta koja će se održati u matuljskom amfiteatru od 13 do 17 sati. Cilj manifestacije je približiti sport stanovnicima općine Matulji pa će se tako na manifestaciji predstaviti 18 sportskih udruga koje djeluju upravo na području općine.

„Ovo je prvi Dan sporta nakon pandemije, a organiziramo ga u Europskom tjednu sporta kako bismo i sami stavili naglasak na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću. Sve češće čitamo o porastu debljine i pretilosti kod djece te želimo pokazati koje se sve sportske aktivnosti nude u općini Matulji i njenoj okolici. Uz naših 18 udruga koje aktivno djeluju, predstavit će se i fitness udruge koje djeluju preko ljeta te tako nastoje potaknuti populaciju srednje životne dobi na bavljenje sportom. Posjetitelji će moći razgovarati s trenerima udruga, kao i njihovim članovima te će također moći isprobati predstavljene sportove – nogomet, košarku, tenis i štošta drugo“, kazao je Tin Juračić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Matulji.

Načelnik općine Matulji, Vedran Kinkela naveo je koliko je zadovoljan što je manifestacija Dan sporta ponovno pokrenuta. „Smatram kako se što više ljudi treba uključiti u sport. Također je odlično što će djeca moći isprobati prezentirane sportove te tako iz prve ruke vidjeti o čemu se radi. U našoj općini imamo mnogo sportaša koji ostvaruju odlične rezultate na sportskim natjecanjima koja nisu toliko u fokusu javnosti“, kazao je Kinkela.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...