[VIDEO/FOTO] Plesači ispunili sportsku dvoranu: U Opatiji se održava Hip hop unite European championships 2024

Autor: Nikola Cvjetović 25.05.2024

U oba natjecanja sudjeluje ukupno 1600 plesača, a najbolji će nakon natjecanja posljednjeg dana osvojiti put u New York.

Opatija - I ove je godine sportska dvorana "Marino Cvetković" na četiri dana postala dom plesačima iz svih dijelova Europe. Riječ je o natjecanjima u "režiji" plesnih organizacija Hip hop unite i Best dance group, od kojih se prvo održava od četvrtka do subote, dok je drugo na rasporedu u nedjelju.

- Hip hop unite je natjecanje za "underground hip hop plesače u kategoriji duo ili grupa. U Best dance group natjecanje su s pak uključene sve vrste plesova, od suvremenog, jazza pa do disca, kao i plesači svih dobi, pojasnila je Jitka Vesela, jedna od organizatorica.

U oba natjecanja sudjeluje ukupno 1600 plesača, a najbolji će nakon natjecanja posljednjeg dana osvojiti put u New York. Ovo je druga godina održavanja ovog natjecanja u Opatiji, a želja organizatora je da se ono nastavi i u godinama koje slijede.

Događaj je otvoren za javnost, uz dnevnu ulaznicu koja se naplaćuje 15 eura, dok je za djecu ispod 6 godina ulaz besplatan. Natjecanja se mogu pogledati tijekom cijelog dana - u subotu od 10 do 20:30, a u nedjelju od 9:30 do 20:30.

VIDEO

Plesači ispunili sportsku dvoranu: U Opatiji se održava Hip hop unite European championships 2024

Više sa portala poduckun.net ...