[VIDEO] Potop u Opatiji: Zbog obilne kiše promet na Novoj cesti teče usporeno, u Lovranu stablo palo na prometnicu

Autor: Nikola Cvjetović 28.08.2023

Video priloge iz Opatije i s Voloskog pogledajte u nastavku teksta...

Opatija, Lovran - Promjene vremenskih prilika praćene grmljavinskim nevremenom i jakom kišom donijele su brojen probleme u prometu. Prema riječima Igora Ravnića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Opatija, vatrogasci su imali nekoliko intervencija. U Lovranu su uklanjali srušeno stablo, a ostale intervencije se odnose na rješavanje problema s velikom količinom vode koja stvara probleme u prometu.

VIDEO

Kako nam javljaju čitatelji velika gužva stvara se na Punta kolovi i vozi se u koloni prema Lovranu. Također, ima dosta otvorenih šahti, treba jako paziti, ali glavni zastoj je zbog usporenog prometa na Punta kolovi.

Podsjetimo, lokalno su počeli izraženiji pljuskovi, s njima i veća količina kiše u kraće vrijeme, vrlo jak pa i olujan vjetar. Kako ističu prognostičari moguća je tuča, a ne može se isključiti i mogućnost pojave pijavica na moru. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

VIDEO

Sutra nas čeka promjenljivo oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Mjestimice je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka većinom od 13 do 18, duž obale i na otocima između 19 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 23 do 28 °C.

Više sa portala poduckun.net ...