[VIDEO RAZGOVOR] Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija: Dane srca posvećujemo svojim pacijentima

Autor: Nikola Cvjetović 27.09.2023

prof. dr. sc. Viktor Peršić ravnatelje ustanove Thalassotherapia Opatija

Kompletan razgovor s ravnateljem ustanove Thalassotherapia Opatija pogledajte u priloženom video prilogu...

Opatija - Dani srca ove će se godine održati u Opatiji od 29. do 30. rujna u organizaciji Thalassotherapia Opatija. Tim povodom porazgovarali smo s ravnateljem ustanove Thalassotherapia Opatija, prof. dr. sc. Viktorom Peršićem, dr. med, koji je napomenuo da ovaj dan Thalassotherapia posvećuje svojim pacijentima.

Thalassotherapia Opatija

- Ovo je posveta našim pacijentima i to iz ustanove koja se čitav svoj vijek, 65 godina bavi upravo kardiovaskularnim područjem. Na Svjetski dan srca, 29. rujna u Thalassotherapiji Opatija održat će se minisimpozij S4H, prevencijske, sportske i rehabilitacijske medicine s naglaskom na kardiometabolizam, debljinu i tjelesnu aktivnost, poručuje ravnatelj Peršić.

Hrvatski zdravstveni stručnjaci će naglasiti važnost javnozdravstvenih akcija i istaknuti vrijednosti prevencije u zdravlju srca.

Arhiva: Utrka za srce

Dane srca obilježit će se suradnja, odnosno potpisivanje ugovora krovne sportske udruge u Republici Hrvatskoj, Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Thalassotherapije Opatija. Također, obzirom da je Thalassotherapia Opatija nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci pa će se ovom prigodom otvoriti novi Edukacijski centar Katedre za rehabilitacijsku i sportsku medicinu. Održat će se i promocija sveučilišnog udžbenika pod naslovom „RITAM“ (Rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika, Individualizirani pristup, Tjelesna aktivnost, Ateroskleroza, Modifikacija čimbenika rizika, Motivacija), dodao je Peršić.

Osim toga, 30. rujna planirana je i utrka kroz Opatiju „Trčimo za srce“, sa željom osvješćivanja građana o važnosti očuvanja zdravlja srca i prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...