[VIDEO] Saborska zastupnica objavila snimku šaranja po automobilu kosovskih registracija u Opatiji, tvrdi da je natpis ispisao Srbin

Autor: Portal Torpedo 02.09.2022

pisanje_po_autu_opatija

"Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu", stoji u objavi.

Opatija – Jučer je u javnosti osvanula snimka u kojoj netko na automobilu kosovskih registracijskih oznaka markerom iscrtava četiri ocila te ćirilicom ispisuje “Kosovo je Srbija”, a koja je navodno nastala u centru Opatije. Snimku je objavila zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u saboru Ermina Lekaj Prljaskaj uz opis:

„Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu.

Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj.

Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu“, stoji u objavi.

Snimku pogledajte u nastavku.

VIDEO

Foto/video izvor: Ermina Lekaj Prljaskaj

Više sa portala poduckun.net ...