[FOTO/VIDEO] U Mošćeničkoj Dragi predstavljeni rezultati projekta Štorija od mora i Štorija od mora 2

Autor: Marin Aničić 29.12.2023

Općina Mošćenička Draga kontinuirano sudjeluje u EU projektima, od kojih svakako treba naglasiti ova dva projekta koji doprinose očuvanju, zaštiti, razvoju, promicanju i turističkoj valorizaciji bogate pomorske i ribarske baštine kraja.

Mošćenička Draga - U Mošćeničkoj Dragi predstavljeni su rezultati projekta Štorija od mora i Štorija od mora 2. Općina Mošćenička Draga kontinuirano sudjeluje u EU projektima, od kojih svakako treba naglasiti ova dva projekta koji doprinose očuvanju, zaštiti, razvoju, promicanju i turističkoj valorizaciji bogate pomorske i ribarske baštine kraja.

Osnovni cilj ovih projekata je promicanje zaštite i održivog upravljanja prirodnom resursnom osnovnom i valotizacija kulturne, pomorske i ribarske baštine i povezanih tradicijskih znanja.

U programu su se uz druženje predstavili rezultati brojnih aktivnosti kroz koje se dao značajan doprinos predstavljanju i valorizaciji pomorsko i ribarskog identiteta općine Mošćenička Draga.

Neke od aktivnosti koje treba izdvojiti u sklopu Štorije od mora su organizacija dvije regate tradicijskih barki na jedra Mala barka - Štorija od mora u 2021. i 2022. godini, edukativne radionice tradicijskih pomorskih i ribarskih vještina, Katalog stalnog postava, polivalentna kućica. Izradili su se suveniri i ilustracije, didaktički set, slikovnica i brošura. Provela se edukacija interpretatora te uredila Vijećnica.

U sklopu Štorije od mora 2 organizirana je 15. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra Mala barka - Štorija od mora, izradio se elaborat i priprema dokumentacija za izradu brsečke patane te se izradila i sama replika brsečke patane. Organizirane su edukacijske radionice tradicijskih pomorskih i ribarskih vještina za djecu te je provedena izvedba kulturno-umjetničkih interpretacija u prostoru.

Ovi projekti sufinancirani su sredstvima Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo putem FLAG natječaja za očuvanje i valorizaciju pomorske i ribarske baštine i očuvanje identiteta područja.

VIDEO

U Mošćeničkoj Dragi predstavljeni rezultati projekta Štorija od mora i Štorija od mora 2

Više sa portala poduckun.net ...