[VIDEO/FOTO] U Opatiji i Matuljima svečanim primanjem obilježen Svjetski dan darivatelja krvi

Autor: Marina Pauletić 14.06.2023

Predsjednik GDCK-a Opatija Roberto Žigulić i sam je aktivni darivatelj s gotovo 150 darivanja krvi.

Opatija/Matulji - Povodom Svjetskoga dana darivatelja krvi koji se obilježava 14. lipnja, zamjenica gradonačelnika Opatije, Kristina Đukić održala je primanje za opatijske darivatelje i članove Gradskoga društva Crvenoga križa kako bi im zahvalila na njihovoj velikoj humanosti i posvećenosti dobrobiti zajednice, a isto je učinio načelnik Općine Matulji, Vedran Kinkela.

– Čestitam vam današnji Svjetski dan darivatelja krvi, uz koji Grad Opatija svake godine organizira primanje za vas, kako bismo barem simbolično, na ovaj način zahvaliti svima vama. Ponosimo se što je u Opatiji broj darivatelja krvi značajan. Ipak, potrebno je neprestano ovu lijepu humanu poruku slati i mladim generacijama, kako bi se priključili vašoj obitelji, naglasila je zamjenica Đukić.

Predsjednik GDCK-a Opatija Roberto Žigulić i sam je aktivni darivatelj s gotovo 150 darivanja krvi. On je istaknuo kako je vrlo bitno da lokalna zajednica prepoznaje važnost promocije darivanja krvi te da se na području Liburnije godišnje organizira 15-ak akcija, a posebni je zadatak Crvenoga križa širenje ideje davalaštva i na mlađe generacije.

– Darivatelji su kontinuirani humanisti s kojima je divno raditi i to je kruna našega rada u Crvenom križu jer je jedina stvar koja je u medicini nezamijenjiva upravo krv, darivanjem koje čovjek može spasiti drugoga čovjeka, rekla je ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor.

Opatijskom su primanju nazočili: Žigulić Roberto -148 doza, Vužar Vesko – 109 doza, Brnečić Vladimir – 106 doza, Turina Dražen-Šajeta – 39 doza, Gulin Rene Raymond – 21 doza, Igor Brajuha – 21 doza, Ilić Amela – 17 doza, Mandić Darko – 10 doza, Milovanović Diana – 8 doza, Pahor Đana – 8 doza, Ostojić Snježana – 7 doza, Mikje Sofija – 5 doza i Rogović Jadranka – 5 doza.

Obitelj Kosmić zajedno je krv donirala 157 puta

U Matuljima su se na primanje odazvali darivatelji Dukić Ratko, Medica Radoslav, Eduard Baćić, Pahor Đana, Mikjel Sofija, Marjanović Vedran, Blagdanić Nikola, članovi obitelji Kosmić: Mirela, Igor, Dorian, i Dario.

Darivateljica Mirela Kosmić kazala je kako ju je na darivanje krvi potaknuo suprug Igor Kosmić, a njihov primjer slijedili su sinovi Dorian (22 godine) i Dario (19 godina).

VIDEO

U Opatiji i Matuljima svečanim primanjem obilježen Svjetski dan darivatelja krvi

Više sa portala poduckun.net ...