[VIDEO] VEČER NOVIH SKLADBI Sve je spremno za 18. Čansonfest

Autor: Marin Aničić 23.08.2022

17_canson_fest_najava_2022 Dean Jurčić (zamjenik gradonačelnika Grada Kastva), Saša Matovina i Sanjin Mandičić (umjetnički ravnatelji festivala ČAnsonfest – Kastav), Robert Krančić (autor vizualnog identiteta ČAnsonfesta)

Tiskovnu konferenciju iz koje možete doznati sve detalje o samom događanju možete pogledati u našem videu...

Kastav – U petak, 26. kolovoza u 20:30 sati, na Crekvini se održava 18. Čansonfest - večer novih skladbi. Ukoliko vremenski uvjeti ne budu dozvoljavali spektakl se seli u Sportsku dvoranu Matija Katalinić u Kastvu. Sudjeluje 17 izvođača koji će se nadmetati za najbolju pjesmu, a to su ove godine Nevia Rigutto, Vivien Galetta, Duško Jeličić, Hrvoje Hegedušić, Karin Kuljanić, Dino Antonić, Francesco Squarcia, Emanuela Lazarić Ella, Damir Vrbljanac, Andrin Frleta, Vlatko Filčić File, Zemir Delić, Ana Horvat, Igor Lesica, Davor Grgurić, Davor Terzić i Marijan Uljan Malibu.

Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 18. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala, svaka u iznosu od 1.500 kuna: ‘Nagrada za najbolji tekst’, ‘Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu’, ‘Nagrada za najbolju interpretaciju’ i ‘Nagrada publike’. Uručit će se i prestižno festivalsko priznaje ‘Nagrada za najboljeg kantautora’. Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti ‘Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 17. ČAnsonfesta – Kastav 2021.’, a dodijelit će se i ‘Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu’ čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar. O nagradi za najbolji tekst odlučivat će stručni žiri u sastavu: dr. sc. Sanja Zubčić, prof. Smiljan Grbac, pjesnikinje Đurđa Grujičić i Cvjetana Miletić te pjesnik Vjekoslav Alilović. Odluku o nagradi za najbolju skladbu – ČAnsonu donijet će stručni žiri u sastavu: Saša Matovina (umjetnički ravnatelj ČAnsonfesta), prof. Željen Klašterka (HRT), Igor Brešan (istaknuti šansonijer i kantautor), Kostadinka Velkovska (istaknuta glumica i šansonijerka) i Albert Petrović (Radio Rijeka). Odluku o nagradi za najbolju interpretaciju zajednički će donijeti članovi oba žirija, onog za tekst i za glazbu. Festivalsku Večer novih skladbi izravno će prenositi Hrvatski radio – Radio Rijeka i Hrvatski radio – Radio Pula, a odgođeno HTV, KANAL RI i TV NOVA – PULA.

VIDEO

Za naslovnicu omota albuma novih skladbi 18. ČAnsonfesta – Kastav 2022. korištena je fotografija likovnog djela ‘Jedra’ (akrilik na papiru, 89 x 89 cm, 2006. godina) akademskog slikara Radovana Rajka Svilara iz Rovinja, dok su u knjižici korištene fotografije likovnih djela s likovne izložbe ‘Brodovi su isti ka i judi’ galerije Brešan iz Splita koja će u okviru festivala biti postavljena u Galeriji Trojica u crkvici Sv. Trojice na Trgu Lokvina u Kastvu od 24. do 31. kolovoza ove godine.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 80 kuna, a u petak na ulazu 100 kuna pa požurite.

Organizator Festivala je Udruga Kanat – Kastav, suorganizator Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP, a partner u organizaciji Udruga Kastafsko kulturno leto. Pokrovitelji 18. ČAnsonfesta su Grad Kastav, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Kastva i HUZIP. Generalni sponzor Montelektro d.o.o. – Kastav, a sponzori: Aitac d.o.o. – Kastav, bistro Loža – Kastav i restoran Kukuriku – Kastav. Medijski pokrovitelji su Hrvatski radio – Radio Rijeka, Hrvatski radio – Radio Pula, Novi list, La voce del popolo, Kanal RI, TV NOVA – Pula, Radio Istra, Radio Kastav, Radio Korzo, Pomorski radio Bakar, Radio Otok Krk, NOVINET.TV te portali Teklić, RI Prsten, PodUčkun.net i Torpedo.

Tiskovnu konferenciju iz koje možete doznati sve detalje o samom događanju možete pogledati u našem videu...

Više sa portala poduckun.net ...