[VIDEO] Veliki petak na Mrkatu obilježila podjela paketa blagdanskih delicija i gužva na tržnici

Autor: Kristina Tubić 15.04.2022

Uskrsni pokloni koji su se dijelili građanima kreirani su u suradnji s prodavačicama i prodavačima na Mrkatu te s „Radnikom“ Opatija, a u svakom se paketu našla mala pinca „Radnika“ te svežanj rotkvica i mladog luka.

Opatija - Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić družili su se s građanima na Veliki petak ispred opatijske tržnice te podijelili 500-tinjak prigodnih paketa popularnih blagdanskih namirnica.

Uskrsni pokloni koji su se dijelili građanima kreirani su u suradnji s prodavačicama i prodavačima na Mrkatu te s „Radnikom“ Opatija, a u svakom se paketu našla mala pinca „Radnika“ te svežanj rotkvica i mladog luka. Akciji su se spremno odazvali vlasnici štandova na tržnici, ponajviše lokalnih OPG-ova koji u ponudi imaju domaće kvalitetne proizvode. Grad Opatija otkupio je od njih rotkvice i mladi luk te podijelio građanima popularne namirnice za blagdanski stol, uz čestitke za Uskrs i želje za uspješan nastavak godine i normalizaciju života nakon pandemije.

- Ograničenja vezana uz pandemiju koronavirusa su stala te smo jedva dočekali da pružimo i stisnemo ruku našim sugrađanima i popričamo s njima. Osmislili smo novu inovativnu priču povodom uskrsnih blagdana i podijelili građanima pince iz Radnika te rotkvice i mladu kapulu koju smo nabavili od lokalnih trgovaca s opatijskog Mrkata. Raduje nas što su se pokloni svidjeli građanima te su pohvalili izbor prigodnih blagdanskih paketa, istaknuo je gradonačelnik Fernando Kirigin i svima zaželio sretne uskrsne blagdane.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...