[VIDEO] Vidović: Poduzetnički inkubator KASPI nastavlja s radom i nakon isteka Kastav Smart Start projekta

Autor: Marin Aničić 01.12.2022

kaspi_kastav_2022__2_

U sklopu projekta rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri Kastva, osnovan je poduzetnički inkubator u području digitalne i zelene tranzicije, pružane su edukacijske i savjetodavne usluge start-upovima, odnosno novim i postojećim poduzetnicima, a organizirana su i brojna javna događanja.

Kastav – U prostorijama poduzetničkog inkubatora KASPI održana završna konferencija projekta Kastav Smart Start, u sklopu čega je voditelj projekta Krešimir Vidović javnosti predstavio rezultate projekta.

Vrijedan gotovo pola milijuna eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodio ga je Grad Kastav od 1. ožujka 2019. Ciljevi projekta bili su promicanje i poticanje kreativnih poduzetničkih ideja, promicanje i razvijanje društveno odgovornog poduzetništva, povezivanja javne uprave s lokalnim poduzetnicima, stvaranje novih digitalnih i zelenih proizvoda i usluga te regionalni gospodarski i društveni razvoj.

kaspi_kastav_2022__1_

U sklopu projekta rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri Kastva, osnovan je poduzetnički inkubator u području digitalne i zelene tranzicije, pružane su edukacijske i savjetodavne usluge start-upovima, odnosno novim i postojećim poduzetnicima, a organizirana su i brojna javna događanja. Tijekom provedbe potpisani su i sporazumi o dugoročnoj suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom PGŽ – Prigoda, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Poduzetnički inkubator je dobio i svoju Internet stranicu i stranice na društvenim mrežama putem kojih će se nastaviti informirati poduzetnike i građane, a također je postavljen i digitalni sustav rezervacije prostora u inkubatoru za sastanke, radionice, coworking i druge namjene.

Voditelj projekta Krešimir Vidović naglasio je kako će poduzetnički inkubator KASPI uredno nastaviti raditi i nakon isteka projekta, a u pripremi je već i novi javni poziv za iduću generaciju start-upova.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...