[VIDEO/FOTO] Karin Kuljanić s pjesmom 'Fala ti na jubavi' pobijedila na prvoj večeri ovogodišnjeg MIK-a

Autor: Nikola Cvjetović 22.06.2022

mik 2022 karin kuljanic kastav  1

Kratki video s otvorenja festivala pogledajte u nastavku.. .

Kastav - Na predivnoj Crekvini večeras je održana prva od tri večeri koliko će ove godine trajati jeidi putujući festival u Hrvatskoj - Melodije Istre i Kvarnera. Kastavskoj publici najviše se dopala pjesma 'Fala ti na jubavi' autora Gorana Šarca i Roberta Pilepića, koji je izvela Karin Kuljanić.

Drugo mjesto osvojila je skladba “Srce je srićno” (Robert Grubišić-Vjeko Alilović-Robert Grubišić/Ivan Načinović) u izvođenju Klape Tić, a treće pjesma “Kvarnerska vila” (Robert Grubišić-Mirjana Bobuš-Robert Grubišić/Frane Frleta) u izvođenju Andrine Frlete.

VIDEO

Kastav ugošćuje MIK u suradnji s Opatijom, s kojom izmjenjuje domaćinstva, a dan kasnije, dakle 23. lipnja, karavana će put Malinske gdje će je domaćini ugostiti na svojoj rivi i to tik uz novi sjajni interpretacijski centar DUBOak. Podsjetimo, Malinska je domaćin u suradnji s Gradom Krkom i Općinom Punat te se ova tri grada izmjenjuju u domaćinstvima. MIK se tako vraća na Zlatni otok nakon dvogodišnje pauze. Veliko finale ovogodišnjeg popularnog festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije te će tako Rijeka kao matična festivalska luka biti domaćinom finala 21. put, dok će to biti ukupno jubilarno 40. domaćinstvo ovog grada u bogatoj povijesti MIK-a. Poznata i popularna voditeljska imena Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin jamstvo su zabave i između glazbenih nastupa, Festival će ove godine publici predstaviti 19 novih skladbi i ponovno će ponuditi različite glazbene izričaje, a vrijedi istaknuti da će ove godine na festivalu zapjevati: Daniel Moscarda, Daniel Načinović, klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček. Izvođači i autori natječu se za brojne nagrade publike i struke, a posebno valja naglasiti kako je hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija izrazila želju da nastupa na njoj itekako dragom MIK- u te da se ne natječe za nagrade već to zadovoljstvo prepušta drugima, a njeno zadovoljstvo bit će nastup pred uvijek sjajnom mikovskom publikom.

Posebna nagrada ove će godine biti ona “Online”, a tijekom festivalskih večeri tradicionalno će se uručivati prve tri nagrade publike svakog domaćina, dok će se na finalnoj večeri u Rijeci dodijeliti i sve ostale vrijedne nagrade.

Uskoro opširnije...

VIDEO

mik 2022 karin kuljanic kastav  2
mik 2022 karin kuljanic kastav  4
mik 2022 kastav melodije istre i kvarnera  5
mik 2022 kastav melodije istre i kvarnera  1
mik 2022 kastav melodije istre i kvarnera  4
mik 2022 karin kuljanic kastav  3